Μικέλ Αρτέτα για Γκουαρντιόλα: «Τον αγαπώ!»
i

©imago

Μικέλ Αρτέτα για Γκουαρντιόλα: «Τον αγαπώ!»

Νεφέλη Μπισμπίκη 23:00 - 27.09.2024

Ο Μικέλ Αρτέτα εξέφρασε την αγάπη και τον θαυμασμό του προς τον Πεπ Γκουαρτνιόλα και πως η μάχη για την κατάκτηση της Premier League δεν πρόκειται να επηρεάσει την σχέση τους.

Μπορεί να είναι τα δύο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League, μπορεί να ήρθαν αντιμέτωποι στο δραματικό ματς της Κυριακής το οποίο έληξε ισόπαλο, με τις κριτικές, ειδικότερα από την πλευρά της Μάντσεστερ Σίτι να είναι έντονες, δεν παύουν όμως να είναι δύο καλοί φίλοι. Ο Μικέλ Αρτέτα εξακολουθεί να τρέφει τον απόλυτο σεβασμό για τον συμπατριώτη του, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Μικέλ Αρτέτα πριν πάει στην Άρσεναλ ως προπονητής το 2019, βρισκόταν στην Μάντσεστερ Σίτι και εργαζόταν με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ερωτηθείς για τον Ισπανό προπονητή, εκείνος απάντησε:

«Τον αγαπώ, τον σέβομαι, τον θαυμάζω και θαυμάζω την ομάδα του και ό,τι κάνει. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Άλλο είναι το επάγγελμά μας, άλλο η προσωπική μας σχέση».

«Αν η σχέση μας είχε καταστραφεί επειδή ο ένας ισοφάριζε και ο άλλος κερδίζει ή πόσες φορές μας έχουν κερδίσει, δεν θα του μιλούσα άλλο. Άρα δεν είναι αυτή η σχέση μας, ειδικά η σχέση που θεωρώ. Στον αθλητισμό δεν θα μπει ποτέ εμπόδιο, μια προσωπική σχέση, αυτό είναι σίγουρο, αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις, τότε δεν πρέπει να κάθεσαι στη θέση που είμαι».

«Είναι πολύ απλό. Μην το παίρνετε προσωπικά. Είναι μέρος της δουλειάς μας. Τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά, φροντίστε να τα χειρίζεστε με τον σωστό τρόπο. Αυτή η σχέση με ενδιαφέρει πραγματικά», τόνισε ο Αρτέτα.

H απόκτηση του Αγγλικού Πρωταθλήματος αλλά και τίτλων γενικότερα, είναι ο κύριος στόχος του Μικέλ Αρτέτα, με την Άρσεναλ να προσπαθεί να εκθρονίσει την κάτοχο της προηγούμενης σεζόν, Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στην σχέση του με τον Γκουαρτνιόλα.