Μικέλ Αρτέτα: «Η μάχη του τίτλου δεν έχει τελειώσει»

Μικέλ Αρτέτα

i

Ο Μικέλ Αρτέτα / © Intime

Μικέλ Αρτέτα: «Η μάχη του τίτλου δεν έχει τελειώσει»

Κώστας Τσιακλής • 19:05 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, θεωρεί πως ο τίτλος της Premier League δεν έχει κριθεί ακόμα και τόνισε πως η ομάδα του είναι ακόμα μέσα στη διεκδίκηση του.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, μίλησε ενόψει του αγώνα κόντρα στην Τσέλσι (02/05) και δήλωσε πως η ομάδα του βρίσκεται ακόμα μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος παρά τα πρόσφατα κακά αποτελέσματα και την εξαιρετική φόρμα που διανύει η Μάντσεστερ Σίτι.

Συγκεκριμένα ο Αρτέτα δήλωσε τα εξής: «Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να αναγνωρίσουμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας και να εργαστούμε για να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε όμως και πολλές δυνάμεις και υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουμε κάνει καλά τους τελευταίους 10 μήνες. Τώρα, [η κούρσα του τίτλου] δεν είναι πια στα χέρια μας.

Αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που μας απομένουν και τα υπόλοιπα είναι στη Σίτι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεχάσουμε αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, να μάθουμε από αυτό και να προχωρήσουμε στο επόμενο παιχνίδι.

Ξέρω τι προσπαθούσαμε να κάνουμε, ποιος ήταν ο στόχος… αλλά όταν το κοιτάζω ακόμα, δεν έχει τελειώσει. Έχουμε το ωραιότερο μέρος της σεζόν να παίξουμε πέντε παιχνίδια για τη λήξη. Αυτό δεν έχει τελειώσει. Θα πλήρωνα πολλά χρήματα για να είμαι σε αυτή τη θέση την επόμενη σεζόν, πιστέψτε με».

Τσάβι: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο»
PREMIER LEAGUE

16:50 - 01.05.2023

Τσάβι: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έχει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάτες χαρακτήρισε τη Μάντσεστερ Σίτι ως την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά επίσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Την ίδια άποψη έχει και ο τεχνικός της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων έκανε σαφές πως θεωρεί ότι η Άρσεναλ είναι ακόμα μέσα στη «μάχη του τίτλου,

«Αυτή [η Άρσεναλ] είναι ακόμα στο κυνήγι για την κατάκτηση της Premier League. Είναι μια φανταστική ομάδα και κάνουν μια υπέροχη σεζόν. Φυσικά, απομένουν αρκετά παιχνίδια ώστε το στοιχείο του κινδύνου να είναι ακόμα εκεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά και στον πάτο.

Υπάρχει πλήρως σε αυτό (στη μάχη του τίτλου). Η Μάντσεστερ Σίτι έχει δείξει απίστευτη φόρμα και το σεβόμαστε πλήρως, αλλά πρέπει επίσης να σεβαστούμε και αυτό που έκανε η Άρσεναλ φέτος. Θα συνεχίσει να πιστεύει ότι είναι στη μάχη και δικαίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγλος προπονητής.

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 75 βαθμούς και είναι στο -1 από την κορυφή και τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα επιδιώξει τη νίκη στον αγώνα κόντρα στη Τσέλσι (02/05) που θα την επαναφέρει προσωρινά στο ρετιρέ και θα βάλει πίεση στους «πολίτες» που θα αναμετρηθούν με τη Γουέστ Χαμ, μια μέρα αργότερα (03/05).