Μικέλ Μερίνο: Πως τα έφερε η ζωή και έγινε... «κανονιέρης»

Μικέλ Μερίνο: Πως τα έφερε η ζωή και έγινε... «κανονιέρης»

Νεφέλη Μπισμπίκη • 17:57 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 28.08.2024

Όταν ο τότε πιτσιρικάς Μικέλ Μερίνο, πόζαρε στον φακό ως επαγγελματίας παίκτης, φορώντας την φανέλα της Άρσεναλ, σίγουρα δεν είχε φανταστεί ότι κάποια μέρα θα έπαιζε σε αυτή. Αλλά η μοίρα πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια.

Ο Μικέλ Μερίνο, είναι από εχθές επίσημα μέλος της Άρσεναλ. Προερχόμενος απο την Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην οποία παρέμεινε για έξι σεζόν, πέταξε για Αγγλία, για να αγωνιστεί στην ομάδα, που όπως λέει ο ίδιος, θα πραγματοποιήσει το όνειρο του. Δεν είναι πάρα πολλοί οι παίκτες που παίζουν στον σύλλογο των ονείρων τους, αλλά από ότι φαίνεται , ο Μερίνο ανήκει σε αυτή την κατηγορία, που μάλλον ήταν γραφτό να γίνει.

Όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του, αποκάλυψε μία φωτογραφία από την παιδική του ηλικία, στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος να φορά την εμφάνιση των «κανονιέρηδων» με μία μπάλα στα πόδια, ενώ δεν δίστασε να βγάλει μία παρόμοια μετά από περίπου είκοσι χρόνια. Στην πρώτη του συνέντευξη για την ιστοσελίδα της Άρσεναλ ανέφερε χαρακτηριστικά , πως είναι αστείο πως λειτουργεί η ζωή μερικές φορές.

«Ο πατέρας μου ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και είχα μπλουζάκια από τις ομάδες που έπαιζε, αλλά ποτέ δεν είχα φανέλες άλλων ομάδων».

«Μια γιορτή, οι γονείς μου ήρθαν στο σπίτι και μου έκαναν δώρο ένα πλήρες σετ της Άρσεναλ. Θυμάμαι ότι ήθελα να βγάλω φωτογραφίες σαν να ήμουν επαγγελματίας! Ήμουν εκεί σαν τον αρχηγό όλων των παικτών». 

«Είναι αστείο πώς αυτή τη στιγμή πετυχαίνω ένα όνειρο να παίξω σε ένα τεράστιο κλαμπ και πώς λειτουργεί η ζωή, από αυτές τις φωτογραφίες πριν από 20 χρόνια».

Ο 28χρονος Ισπανός, δεν είναι άγνωστος στην Premier League. Tην σεζόν 2017/18 αγωνιζόταν για την Νιούκαστλ και τόνισε την δυσκολία του αγγλικού πρωταθλήματος, ειδικά για έναν νέο παίκτη, αλλά η δικιά του εμπειρία σε αυτό, έστω και αυτός ο ένας χρόνος που παρέμεινε στην Αγγλία, θα τον βοηθήσει σίγουρα στην μετέπειτα πορεία του.

«Ίσως δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να το δοκιμάσεις. Αλλά αυτή τη στιγμή έχω την ιδέα για το πώς είναι αυτό το πρωτάθλημα και πόσο δύσκολο είναι κάθε παιχνίδι. Προφανώς, μιλώντας με συμπαίκτες ή πρώην συμπαίκτες που είναι εδώ, ξέρω πόσο υψηλό είναι το επίπεδο αυτή τη στιγμή. Πρέπει να κερδίζεις κάθε παιχνίδι. Έχω μια μικρή ιδέα για τα γήπεδα, τις ομάδες, την ατμόσφαιρα που θα περιμένεις, είναι πάντα ένα πλεονέκτημα».

Στην συνέχεια ο Μερίνο ανέφερε ότι θέλει να συνεχίσει αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, να εργάζεται σκληρά.

«Αυτό που θέλω είναι να μεγαλώσω, να νικήσω, να εκπληρώσω τα όνειρά μου και νομίζω ότι αυτός ο σύλλογος έχει την ίδια νοοτροπία. Αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ. Εκτιμώ πολύ τη δουλειά που κάνουν κάθε μέρα».