Αποχωρεί από τη Μίλαν στο τέλος της σεζόν ο Ιμπραΐμοβιτς

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

i

©Photo By Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Αποχωρεί από τη Μίλαν στο τέλος της σεζόν ο Ιμπραΐμοβιτς

Sportal newsroom 13:08 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 14.08.2024

Έτοιμος να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Μίλαν είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.

Έτοιμος να αποχωρήσει από τη Μίλαν στο τέλος της σεζόν είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το «foot mercato» η ομάδα του Μιλάνο πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Σουηδού και να τον αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι. 

Ο 41χρονος επιθετικός λόγω μιας επέμβασης στο γόνατο έχασε όλο το πρώτο μέρος της σεζόν, με το πρώτο του ματς στη χρονιά να είναι στις 26 Φεβρουαρίου στη νίκη των «ροσονέρι» με 2-0 επί της Αταλάντα. Στις 18 Μαρτίου μάλιστα έγινε και ο γηραιότερος σκόρερ της Serie A, πετυχαίνοντας γκολ από τα έντεκα βήματα απέναντι στην Ουντινέζε.

Ιμπραΐμοβιτς: «Έκανα τρεις επεμβάσεις σε 14 μήνες, ήμουν στο τούνελ και δεν μπορούσα να δω το φως» (vid)
SERIE A

08:23 - 22.03.2023

Ιμπραΐμοβιτς: «Έκανα τρεις επεμβάσεις σε 14 μήνες, ήμουν στο τούνελ και δεν μπορούσα να δω το φως» (vid)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πιστεύει ότι η αποχώρηση από τη Μίλαν μετά την κατάκτηση του τίτλου την περασμένη σεζόν θα ήταν πολύ εύκολη, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για τις τρεις επεμβάσεις που έκανε μέσα σε 14 μήνες, τονίζοντας πως δεν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει.

Ο Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να επέστρεψε τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε εθνικό, παρόλα αυτά αποκόμισε νέο τραυματισμό. Στον αγώνα της εθνικής Σουηδίας με το Βέλγιο ο 41χρονος είχε ενοχλήσεις στον μοιρό, με αποτέλεσμα να μείνει για άλλες δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. 

Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής έχει «πλούσια» καριέρα, φορώντας τις φανέλες μεγάλων ομάδων. Από το 2005 που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα έχει αγωνιστεί στη Μάλμε, τον Άγιαξ, τη Γιουβέντους, την Ίντερ, την Μπαρτσελόνα, την Παρί Σεν Ζερμέν, την LA Galaxy και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τη Μίλαν έχει αγωνιστεί σε δύο θητείες. Αρχικά τις σεζόν 2010-11 και τη 2011-12, ενώ επέστρεψε στους «ροσονέρι» το καλοκαίρι του 2019. Κατέκτησε μάλιστα στη δεύτερη θητεία του ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 2021-22, το πρώτο της ομάδας του Μιλάνο μετά το 2011.