Χαμός στη Μίλαν: Ο Λεάο ανέβασε φωτογραφία με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ντι Κάνιο ως απάντηση στην κριτική που δέχθηκε

Ραφαέλ Λεάο - Πάολο Ντι Κάνιο

Χαμός στη Μίλαν: Ο Λεάο ανέβασε φωτογραφία με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ντι Κάνιο ως απάντηση στην κριτική που δέχθηκε

Κώστας Τόπας 08:30 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 03.09.2024

Χαμός έχει ξεσπάσει στη Serie A και τη Μίλαν. Ο Ραφαέλ Λεάο απάντησε στον Πάολο Ντι Κάνιο για την κριτική που του άσκησε, δημοσιεύοντας στο Twitter μία παλαιότερη φωτογραφία με τον Ντι Κάνιο να χαιρετάει ναζιστικά.

Η αμφιλεγόμενη απόφαση του προπονητή της Μίλαν, Πάουλο Φονσέκα να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Ραφαέλ Λεάο και Τέο Ερναντές στον αγώνα πρωταθλήματος του Σαββάτου με τη Λάτσιο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης (2-2) είναι ακόμα πρώτο θέμα στην Ιταλία.

Με 2-1 πίσω στο σκορ, ο Πάουλο Φονσέκα πέρασε στο ματς και στους δύο παίκτες ως αλλαγές και με την πρώτη επαφή που έκανε, ο Λεάο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι για το «cooling break» και, ενώ ο προπονητής εκμεταλλεύτηκε την διακοπή για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, τόσο ο Λεάο όσο και ο Ερναντές ήταν από την άλλη πλευρά του γηπέδου και όχι στον πάγκο μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Ο Πάουλο Φονσέκα προσπάθησε να «φωτίσει» την κατάσταση μετά το παιχνίδι διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα, ήμουν συγκεντρωμένος και δεν είδα ότι δεν ήταν εκεί».

Ωστόσο, η εικόνα έχει προκαλέσει πολλή κουβέντα στην Ιταλία. Το πρόσωπο που παρενέβη στη διαμάχη ήταν ο Πάολο Ντι Κάνιο, πρώην επιθετικός της Λάτσιο, της Γιουβέντους, της Νάπολι και της Μίλαν μεταξύ άλλων ομάδων, ο οποίος έτσι ανέλυσε τι συνέβη ως σχολιαστής του Sky TV.

«Ακούω κάποιους να λένε ότι δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί, ότι είναι νεαροί, ότι συμβαίνουν αυτά κλπ… Όχι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ζητάνε ή παίρνουν 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να παίζουν έτσι και να συμπεριφέρονται έτσι. Τέτοια συμπεριφορά, να κάθονται τόσο μακριά από τους άλλους, δεν συμβαίνει πουθενά. Και μιλάμε για τη Μίλαν! Δεν θέλω να είμαι λαϊκιστής αλλά είναι ντροπιαστική τέτοια συμπεριφορά. Κάποτε θα τους είχαν κολλήσει στον τοίχο με… σφαλιάρες. Μα τι κάνετε; Πραγματικά, τι κάνετε; Κανένας σεβασμός στους συμπαίκτες, στην ομάδα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντι Κάνιο.

Η απάντηση του Λεάο ήταν άμεση, καθώς δημοσίευσε μια διάσημη εικόνα του Ντι Κάνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ναζιστικό χαιρετισμό στους ultras της Λάτσιο μετά από έναν αγώνα το 2005.

Αρχικά ο επιθετικός έκανε retweet στον λογαριασμό του X ένα μήνυμα με την προαναφερθείσα εικόνα με το κείμενο «Όλοι τον μισούν. ΟΛΟΙ» σε αναφορά στον Ντι Κάνιο. Το περίεργο με την υπόθεση είναι ότι ο αρχικός λογαριασμός είχε τον τίτλο «cardinale porco», προσβολή για τον Γκέρι Καρντινάλ, που δεν είναι άλλος από τον σημερινό πρόεδρο της Μίλαν!

Συνειδητοποιώντας αυτό, ο Λεάο άφησε μόνο στο μήνυμά του την εικόνα του Ντι Κάνιο εκτελεί τον ναζιστικό χαιρετισμό.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!