Η Μίλαν «έδεσε» το πιο πολύτιμο «διαμάντι» της που έχει σκοράρει περισσότερα από 500 γκολ

Φραντσέσκο Καμάρντα

i

©Milan

Η Μίλαν «έδεσε» το πιο πολύτιμο «διαμάντι» της που έχει σκοράρει περισσότερα από 500 γκολ

Κώστας Τόπας 15:27 - 20.07.2024

Η Μίλαν ανακοίνωσε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του Φραντσέσκο Καμάρντα, νεαρού αστέρα ο οποίος έχει λάμψει ήδη στα ιταλικά γήπεδα, σε ηλικία 16 ετών.

Το μέλλον του επιθετικού της Μίλαν έχει όνομα και επίθετο: Φραντσέσκο Καμάρντα. Ο γεννημένος το 2008 επιθετικός είναι το στολίδι της ομάδας νέων των «ροσονέρι», που ανακοίνωσε το Σάββατο (20/07) το πρώτο του συμβόλαιο ως επαγγελματίας.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027 και, από τη φετινή σεζόν, θα ενσωματωθεί στην δεύτερη ομάδα της Μίλαν«Milan Futuro», η οποία θα κάνει ντεμπούτο αυτή τη σεζόν στη Serie C.

Ο Καμάρντα, ο οποίος εντάχθηκε στη Μίλαν σε ηλικία επτά ετών, ξεχώρισε για τον αριθμό των γκολ που σημείωσε σε όλη του την καριέρα στις κατηγορίες νέων (λέγεται ότι είναι περισσότερα από 500) και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του κέρδισε το σκουντέτο με την U-15 το 2022.

Την περασμένη σεζόν, με την U-19, πραγματοποίησε 41 συμμετοχές, σημειώνοντας 14 γκολ μεταξύ πρωταθλήματος, Youth League και Κυπέλλου Ιταλίας. Το όνομά του έγινε είδηση ​​τον Νοέμβριο του 2023, όταν, σε ηλικία 15 ετών, οκτώ μηνών και 16 ημερών, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Serie A, κόντρα στη Φιορεντίνα, και πρόσθεσε έναν ακόμη αγώνα εναντίον της Φροζινόνε.

Η Ιταλία κέρδισε το τελευταίο Euro U-17, που διεξήχθη μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, επίσης χάρη στα τέσσερα γκολ του σε πέντε εμφανίσεις, που του κέρδισαν τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης. Πλέον ο σταρ της Μίλαν συμμετέχει και στο Euro U19 και ήταν καθοριστικός με τα δύο τέρματα που σημείωσε κόντρα στην Ιρλανδία.

Το όνομά του είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στις φήμες της αγοράς, αλλά η πρόθεση της Μίλαν ήταν πάντα να βρει μια συμφωνία για την προστασία του, η οποία από σήμερα είναι και επίσημη. Το μέλλον των «ροσονέρι» θα περάσει από τα παπούτσια του. Ο Σπαλέτι, πάντως ανυπομονεί για την ανάπτυξή του και την εξέλιξη που μπορεί να έχει.