Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Μίνα για σεξουαλική κακοποίηση
i

© SS Youtube

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Μίνα για σεξουαλική κακοποίηση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:16 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 14.08.2024

Ο Σάντι Μίνα καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ένοχος είχε κριθεί για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ο ποδοσφαιριστής Σάντι Μίνα από το δικαστήριο της Αλμερίας, με την εισαγγελία να εισηγείται ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης για αυτό του το αδίκημα. 

Ένοχος με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών

Το τμήμα προσφυγών του Αστικού και Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ανδαλουσίας, της Τέουτα και της Μελίγια (TSJA) επιβεβαίωσε την απόφαση του Δικαστηρίου της Αλμερία, το οποίο καταδίκασε τον Σάντι Μίνα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης, την Τετάρτη.

Όλα άρχισαν το 2019

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Μίνα κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε σχέση με ένα περιστατικό στο Μογιοκάρ δύο χρόνια νωρίτερα. Αυτός και ο φερόμενος συνεργός του, πρώην συμπαίκτης της Θέλτα, Ντέιβιντ Γκόλνταρ, δικάστηκαν τον Μάρτιο του 2022. Στις 4 Μαΐου, ο Μίνα καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς κρίθηκε αθώος για το πιο σοβαρό αδίκημα λόγω έλλειψης βίας. Ο ίδιος μάλιστα κλήθηκε να πληρώσει 50.000 ευρώ ως αποζημίωση. 

Ο δικαστής θεώρησε αποδεδειγμένο ότι το θύμα είχε επιστρέψει στο τροχόσπιτο των ποδοσφαιριστών για να διανυκτερεύσει με τον Γκόλνταρ, όταν ο Μίνα μπήκε γυμνός και μπλόκαρε την έξοδο. Στη συνέχεια εισχώρησε στο στόμα της με τα γεννητικά του όργανα και στα γεννητικά της όργανα με τα δάχτυλά του, προκαλώντας τραύματα. Ενώ η αφήγηση του θύματος ήταν συνεπής, η μαρτυρία του Μίνα διέφερε από αυτή του Γκόλνταρ