Ο άλλοτε αμυντικός της ΑΕΚ, Μιτάι πήρε μεταγραφή στην Αλ Ιτιχάντ του Μπενζεμά

Μάριο Μιτάι

i

©Intime

Ο άλλοτε αμυντικός της ΑΕΚ, Μιτάι πήρε μεταγραφή στην Αλ Ιτιχάντ του Μπενζεμά

Sportal newsroom 14:50 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:50 - 03.09.2024

Η ομάδα του Καρίμ Μπενζεμά, Αλ Ιτιχάντ ανακοίνωσε την απόκτηση του άλλοτε αμυντικού της ΑΕΚ, Μάριου Μιτάι.

Στα 21 του χρόνια, ο Μάριο Μιτάι ανοίγει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς ανακοινώθηκε κι επίσημα από την Αλ Ιτιχάντ. Οι Σαουδάραβες κατέβαλαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ στη Λοκομοτίβ Μόσχας, ως ενοίκιο και το deal προβλέπει ρήτρα αγοράς ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Το συμβόλαιο του Αλβανού διεθνή αμυντικού θα έχει απολαβές ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μιτάι αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2020 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στα τμήματα υποδομής τα πέρασε ως κεντρικός αμυντικός, αλλά η τεχνική του κατάρτιση του επέτρεψε να μετατοπιστεί στην αριστερή πτέρυγα.

Ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, πήρε το ρίσκο και τον έριξε στα... βαθιά παρά το νεαρό της ηλικίας του, με αποτέλεσμα ο μικρός να γράψει ιστορία. Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου του 2020 και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Αλβανός αριστερός μπακ έγινε ο νεότερος ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα σε ηλικία 17 ετών, 2 μηνών και 13 ημερών.

Με τα «κιτρινόμαυρα» ο Μιτάι κατέγραψε 16 εμφανίσεις με απολογισμό δύο ασίστ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!