Ο Μιχαηλίδης αρπάζει την ευκαιρία από τα... μαλλιά μετά τη φυγή του Κουλιεράκη

Γιάννης Μιχαηλίδης

i

© Intime

Ο Μιχαηλίδης αρπάζει την ευκαιρία από τα... μαλλιά μετά τη φυγή του Κουλιεράκη

Η επανεμφάνιση του Γιάννη Μιχαηλίδη στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, η καθιέρωση μετά την αποχώρηση του Κουλιεράκη κι ένας πρώτος μίνι-απολογισμός.

Η αποχώρηση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη από το ρόστερ του ΠΑΟΚ για λογαριασμό της Bundesliga και της Βόλφσμπουργκ, δημιούργησε ένα κενό στη θέση του αριστερού στόπερ, το οποίο κλήθηκε να καλύψει ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Ο 24χρονος στόπερ έχει πάρει φανέλα βασικού και μετράει ισάριθμα 90λεπτα στα τελευταία τέσσερα ματς σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο ίδιος αγωνίστηκε κόντρα σε Παναιτωλικό, Σάμροκ Ρόβερς, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, με το δείγμα να είναι απολύτως θετικό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κράτησε το μηδέν πίσω στις τρεις από τις τέσσερις αυτές αναμετρήσεις, με την σταθερότητα που δείχνει ο Μιχαηλίδης στα ανασταλτικά καθήκοντα να παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο στόπερ του Δικεφάλου τα πήγε περίφημα απέναντι στον Φώτη Ιωαννίδη στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό (0-0) και δηλώνει «παρών» ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Να θυμίσουμε πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν προχωρήσει και στη μεταγραφή του Ομάρ Κόλεϊ μετά τη φυγή Κουλιεράκη για τη θέση του αριστερού στόπερ, όμως μέχρι στιγμής ο Μιχαηλίδης έχει στείλει το μήνυμα πως δεν θα αφήσει εύκολα τη φανέλα βασικού.

Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, με τον Ραζβαν Λουτσέσκου να πιστεύει πολύ στις ικανότητές του. Ο ίδιος κατά διαστήματα στο παρελθόν βρέθηκε στο... περιθώριο, όντας αντιμέτωπος με αρκετές δυσκολίες κι άτυχες στιγμές, ωστόσο πλέον έχει επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ, με στόχο να γίνει ο επόμενος ηγέτης στην ασπρόμαυρη άμυνα, στη μετά-Κουλιεράκη εποχή.

Την περσινή -ονειρική για τον ΠΑΟΚ- σεζόν, ο Έλληνας αμυντικός μέτρησε 20 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι το 2027.

Συνολικά με τον Δικέφαλο στο στήθος ο Μιχαηλίδης έχει καταγράψει 86 εμφανίσεις, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.