Μλαντένοβιτς στο Sportal.gr: «Ο κόσμος το αξίζει, ο Παναθηναϊκός το αξίζει» (vid)

Μλαντένοβιτς στο Sportal.gr: «Ο κόσμος το αξίζει, ο Παναθηναϊκός το αξίζει» (vid)

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:29 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 30.08.2024

O Φίλιπ Μλαντένοβιτς μίλησε, αποκλειστικά, στο Sportal.gr, μετά τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Λανς στη League Phase του Conference League. Σχολιάζοντας τη νίκη στο ΟΑΚΑ, αλλά και τους στόχους από εδώ και πέρα στη σεζόν...

Ο 33χρονος αριστερός μπακ είναι από τους ποδοσφαιριστές, με τη μεγαλύτερη παρουσία σε αυτά τα καλοκαιρινά προκριματικά του Europa League και του Conference League. Αγωνίστηκε στα έξι παιχνίδια, με Μπότεφ Πλόβντιβ, Άγιαξ και Λανς βασικός. Και έβγαλε όλα τα ματς, μαζί με την παράταση στο Άμστερνταμ, γράφοντας 570 αγωνιστικά λεπτά ως συνολική συμμετοχή.

Ο επαναληπτικός playoffs του ΟΑΚΑ δεν άρχισε καλά για τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Στο 14' ανέτρεψε τον Περέιρα Ντα Κόστα των Γάλλων, στην προσπάθειά του να τον ανακόψει, με τον διαιτητή Μουνουέρα να σφυρίζει την παράβαση. Στην εξέλιξη του αγώνα, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι έβγαλε, στη δεξιά του γωνία, την εκτέλεση του Σοτοκά, κρατώντας το 0-0. Φάση κομβική για την πρόκριση, που ήρθε στη συνέχεια.

Μετά το τέλος του ματς, το Sportal.gr συνάντησε τον Σέρβο μπακ που μίλησε αποκλειστικά για την επιτυχία του Παναθηναϊκού, αλλά και για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σημασία της πρόκρισης απέναντι στη Λανς: «Αξίζαμε αυτήν την πρόκριση, ειδικά μετά τον αποκλεισμό, καθαρά, λόγω ατυχίας στο Άμστερνταμ. Παλέψαμε σαν ομάδα. Όλοι μαζί. Και αυτό είναι που μου αρέσει πολύ».

Για τη συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, τα συναισθήματα του ίδιου και των συμπαικτών του: «Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει τέτοιους αγώνες σε τόσο κόσμο μπροστά. Ελπίζω να γίνει ξανά στο μέλλον, διότι οι φίλαθλοι το αξίζουν. Ο Παναθηναϊκός το αξίζει. Είμαστε δύο διαδοχικές χρονιές σε ευρωπαϊκούς ομίλους και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για τους στόχους του Τριφυλλιού, από εδώ και πέρα, σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Σίγουρα οι διοργανώσεις στην Ελλάδα, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, είναι στόχος για εμάς. Το λέω συνέχεια ότι δίχως επιτυχίες στις ελληνικές διοργανώσεις, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στην Ευρώπη. Είναι πολύ απλό, από εδώ και πέρα. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή τη νίκη, με νίκη στο Πρωτάθλημα. Και μετά τη διακοπή, λόγω Εθνικών ομάδων, να συνεχίσουμε με τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουμε ένα καλό διάστημα μπροστά μας».