Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ECA και UEFA

Ο Νάσερ Αλ Χελαΐφι και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν - Φωτ. IMAGO

i

© Intime

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ECA και UEFA

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:55 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 09.10.2024

ECA και UEFA υπέγραψαν ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι το 2033.

Χέρι - χέρι θα συνεχίζουν να πορεύονται για πολλά χρόνια ακόμα η UEFA και η ECA, αφού οι δύο πλευρές υπέγραψαν ανανέωση του μεταξύ τους μνημονίου συνεργασίας. Αυτό θα έχει διάρκεια μέχρι το 2033 και στόχο έχει να διατηρήσει τη σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Η UEFA και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) υπέγραψαν σήμερα ένα ανανεωμένο Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) που παρατείνει τη συνεργασία τους έως το 2030. Οικοδομώντας σε μια σχέση που εκτείνεται πλέον σε περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, το νέο Μνημόνιο θα αναβαθμίσει τη συνεργασία τους για να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων.

Στο επίκεντρο αυτής της συμφωνίας βρίσκεται η πλήρης δέσμευση για την ενίσχυση των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου, που υπερασπίζονται οι οπαδοί σε όλη την Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο της UEFA ως το ευρωπαϊκό διοικητικό όργανο», ανέφερε η ενημέρωση της UEFA.

«Αυτό το νέο μνημόνιο στηρίζεται στα σταθερά θεμέλια συνεργασίας μεταξύ UEFA και ECA για την ενίσχυση στις αξίες του ποδοσφαίρου. Θα φέρει συνέχεια, σταθερότητα και υγιή ανάπτυξη που θα ωφελήσει κάθε γωνιά της Ευρώπης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ECA και τον Πρόεδρό της, Νάσερ Αλ Χελαΐφι, για τις προσπάθειές τους να γίνει πραγματικότητα αυτή η ανανεωμένη συμφωνία», είπε από πλευράς του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσέφεριν.

«Αυτό το ανανεωμένο Μνημόνιο, μεταξύ της ECA και της UEFA – επεκτείνοντας τη συνεργασία μας έως το 2033 – είναι φανταστικά νέα για όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. και για τη μελλοντική σταθερότητα και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το Μνημόνιο Συνεργασίας ενισχύει τη συνεργασία μας με την UEFA σε θέματα διακυβέρνησης, εκπροσώπησης, αθλητικών, ρυθμιστικών, οικονομικών και εμπορικών θεμάτων, γεγονός που θα εξασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία του παιχνιδιού σε κάθε επίπεδο.

Με τα μέλη της ECA να ανέρχονται πλέον σε πάνω από 715 συλλόγους όλων των μεγεθών σε 55 χώρες στην Ευρώπη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να εμβαθύνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας με την UEFA, ως το μοναδικό αντιπροσωπευτικό όργανο των συλλόγων στην Ευρώπη», τόνισε ο Νάσερ Αλ Χελαΐφι στις δηλώσεις.