Μόντριτς: «Ο "θεός του ποδοσφαίρου" δεν είναι πάντα δίκαιος»

Μόντριτς: «Ο "θεός του ποδοσφαίρου" δεν είναι πάντα δίκαιος»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:12 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 25.06.2024

Δηλώσεις αναφορικά με τον αποκλεισμό που υπέστη η Κροατία, μετά το συγκλονιστικό παιχνίδι με την Ιταλία, έκανε ο εμβληματικός παίκτης της πρώτης, Λούκα Μόντριτς.

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Euro ήταν η Κροατία, όμως τα πράγματα τελικά δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε. Με το 1-0 του Μόντριτς (ο οποίος δευτερόλεπτα πριν έχασε πέναλτι) στο 55o λεπτό, οι Βαλκάνιοι πήραν το προβάδισμα που τους έστελνε στα νόκ - άουτ.

Το σκορ διατηρήθηκε μέχρι το 90+8', όμως στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ήρθε η ισοφάριση. Ο Τζακάνι βρέθηκε σε θέση βολής και με μία ασύλληπτη «γκολάρα» έκανε το 1-1, το οποίο έφερε τη «σκουάντρα τζούρα» στη δεύτερη θέση του β' ομίλου.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Μόντριτς δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, σε δηλώσεις που έκανε. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός πως η ομάδα του δέχθηκε τα γκολ στο φινάλε του αγώνα, κάτι που τελικά αποδείχθηκε κομβικό για την πορεία της στο Euro.

Αμυντικός στη Βραζιλία «ντύθηκε» Ακαϊντίν κι έβαλε ασύλληπτο αυτογκόλ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ματς (vid)
REST OF THE WORLD

12:25 - 25.06.2024

Αμυντικός στη Βραζιλία «ντύθηκε» Ακαϊντίν κι έβαλε ασύλληπτο αυτογκόλ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ματς (vid)

Ο Άλισον Ντίας Ταβαρές Κασιάνο «μιμήθηκε» τον Ακαϊντίν κι έβαλε ένα επικό αυτογκόλ σε αναμέτρηση της δεύτερης κατηγορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

«Το ποδόσφαιρο ήταν απόψε σκληρό και ανελέητο κόντρα στην Κροατία. Όπως και με την Αλβανία αν αναλογιστεί κάποιος ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια μας, δεχτήκαμε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, μερικές φορές σου δίνει πολύ μεγάλη τύχη και άλλες πολύ μεγάλη θλίψη. Όπως είπα πριν, είναι άδικο.

Ο θεός του ποδοσφαίρου δεν είναι πάντα δίκαιος αλλά μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το πώς υπερασπιστήκαμε τα εθνικά χρώματά μας. Αν ήταν το πιο άτυχο ματς στην καριέρα μου;

Είναι δύσκολο να "κερδίσει" το ματς απέναντι στην Τουρκία το 2008, ίσως όμως αυτό να το πλησιάζει. Σίγουρα αυτή είναι μία θλιβερή ημέρα για μας και για το κροατικό έθνος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λούκα Μόντριτς στις δηλώσεις του.