Μόγες: «Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε παίξει στην Ευρώπη»

Ντέιβιντ Μόγιες

i

©Intime

Μόγες: «Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε παίξει στην Ευρώπη»

Κώστας Τσιακλής • 16:46 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγες, μίλησε ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και δήλωσε πως η ελληνική ομάδα είναι μια από τις καλύτερες που έχουν παίξει στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Ο προπονητής των «σφυριών», Ντέιβιντ Μόγες, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους «ερυθρόλευκους» και την ατμόσφαιρα που έζησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μάλιστα ο Σκωτσέζος είπε πως ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει στην Ευρώπη.

Για τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Είναι μια πολύ έμπειρη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει παίξει πολλά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τους είδα να παίζουν εναντίον της Άρσεναλ πριν από μερικά χρόνια. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα. Ο όμιλός μας είναι ίσως ο πιο δύσκολος όμιλος που είχαμε εδώ και τρία χρόνια, οπότε θα πρέπει να παίξουμε καλά. Υπήρχαν δύσκολες προκλήσεις στην έδρα του Ολυμπιακού. Ο κόσμος τους ήταν εκπληκτικός και έπαιξε τεράστιο ρόλο εκείνη τη μέρα. Επίσης, δεν παίξαμε καλά και δεν είμασταν καθόλου κοντά στα στάνταρ μας. Οπότε θέλουμε να είμαστε στα καλύτερά μας αύριο το βράδυ. Αν κερδίσουμε, θα είμαστε σε καλή θέση και θέλουμε να πάρουμε τις νίκες για να προκριθούμε και να είμαστε στην Ευρώπη μετά τα Χριστούγεννα».

Ο Μόγες κλήθηκε να συγκρίνει την ατμόσφαιρα στα αγγλικά γήπεδα με αυτήν του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Σκωτσέζος απάντησε: «Υπάρχουν μερικά υπέροχα γήπεδα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά νομίζω ότι όλοι απολαύσαμε την ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού. Έχουμε πολλά καλά πράγματα που συμβαίνουν στην Premier League αλλά ειλικρινά πιστεύω αν πας και παρακολουθήσεις αγώνες στην Ευρώπη, η ατμόσφαιρα μπορεί να φτάσει σε άλλα επίπεδα».

Ο Μόγες μίλησε για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τα παιχνίδι που έδωσε απέναντι στον Ολυμπιακό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Η διαφορά τότε ήταν ότι ήταν νοκ-άουτ δύο αγώνων, ενώ τώρα είναι εντός της φάσης ομίλων. Νομίζω ότι είμαστε σε αρκετά καλή θέση στους ομίλους και τα έχουμε πάει καλά στους ομίλους τα τελευταία χρόνια. Αλλά πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε».

Για το τι έμαθε από το πρώτο παιχνίδι είπε: «Δεν νομίζω ότι έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Έχουν μερικούς πολύ ταλαντούχους παίκτες και ήξερα για την ατμόσφαιρα επίσης. Αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε παίξει στην Ευρώπη και πρέπει να πω ότι θα έχουμε απίστευτο κόσμο, οπότε θα δώσουμε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μας δει σε καλή φόρμα, με την έδρα και τους οπαδούς στα καλύτερά τους επίσης».

Τέλος για το ροτέισιον και τον Ζουμά δήλωσε: «Δεν παίζουμε πια μόνο με έντεκα παίκτες. Όλοι έχουμε ομάδες παικτών που χρησιμοποιούμε και πρέπει να αποδεχτείτε ότι αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Πρέπει να αλλάξουμε παίκτες και να τους κρατήσουμε σε φόρμα. Ο Ζουμά δεν έχει προπονηθεί αλλά έκανε λίγες ασκήσεις ατομικά. Θα ρίξουμε μια ματιά αύριο και θα δούμε πώς θα είναι».

Ογκμπόνα: «Τους σεβόμαστε αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς»

Σειρά πήρε ο Άντζελο Ογκμπόνα, ο οποίος μίλησε για την παρουσία της Γουέστ Χαμ στην Ευρώπη και είπε: «Απολαμβάνουμε τον χρόνο μας στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλό για τον σύλλογο. Είμαστε ακόμα στην κορυφή του ομίλου μας και ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Δεν κοιτάμε μόνο μια διοργάνωση. Παίζουμε σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στον κόσμο, αλλά εξετάζουμε τα πράγματα παιχνίδι-παιχνίδι».

Για τον Ολυμπιακό και για το ματς είπε: «Νομίζω ότι έχουν πολύ παθιασμένους οπαδούς και είναι κάτι που πραγματικά είδαμε εκεί. Προς το παρόν, επικεντρωνόμαστε στο αύριο. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επικεντρωθούμε στο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Για να είμαστε δίκαιοι, είχαμε ένα κακό παιχνίδι εκεί. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Τους σεβόμαστε, φυσικά, και για αυτούς είναι μια σημαντική νίκη (στον εκτός έδρας αγώνα), αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε».