Μόνο πρόστιμο η ποινή του Πελίστρι για το Ουρουγουάη – Κολομβία

Φακούντο Πελίστρι

i

auf.org.uy

Μόνο πρόστιμο η ποινή του Πελίστρι για το Ουρουγουάη – Κολομβία

Sportal newsroom 16:12 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 29.08.2024

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Φακούντο Πελίστρι, για την εμπλοκή του στα γεγονότα που συνέβησαν στον ημιτελικό του Copa America ανάμεσα στην Εθνική της χώρας του και την Κολομβία.

Η Κολομβία νίκησε την Ουρουγουάη, με 1-0, στη Σάρλοτ των ΗΠΑ στις 11 Ιουλίου 2024, αλλά το παιχνίδι έμεινε αλησμόνητο για το… άφθονο ξύλο που έπεσε ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων. Μάλιστα, συγγενικά πρόσωπα των ποδοσφαιριστών κινδύνευσαν, όταν γενικεύτηκε η σύρραξη. Με συνέπεια οι παίκτες να ανέβουν στις εξέδρες να τους προστατεύσουν. Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά, με την Κολομβία να προκρίνεται στον τελικό (που έχασε, αργότερα, από την Αργεντινή).

Μέσα στους εμπλεκόμενους, στα όσα έγιναν, ήταν και ο Φακούντο Πελίστρι του Παναθηναϊκού. Υπήρξε, αρχικά, η πληροφόρηση ότι τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και χρηματικό πρόσημο, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής. Όμως η αλήθεια είναι πως η ποινή του αφορά μόνο πρόστιμο.

Τιμωρία πέντε παιχνιδιών στον Ντάργουιν Νούνιες για το ξύλο με οπαδούς στο Ουρουγουάη - Κολομβία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:09 - 28.08.2024

Τιμωρία πέντε παιχνιδιών στον Ντάργουιν Νούνιες για το ξύλο με οπαδούς στο Ουρουγουάη - Κολομβία

Ο Ντάργουιν Νούνιες τιμωρήθηκε από την Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής για τα επεισόδια στο παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Κολομβία, δεχόμενος ποινή πέντε παιχνιδιών.

Συνολικά τιμωρήθηκαν δέκα αθλητές των Ουρουγουάης και Κολομβίας, με ποινές αγωνιστικών και χρηματικές που ξεπερνούν τις 10.000 δολάρια έκαστος. Ο κυριότερος λόγος τιμωρίας τους είναι ότι υπήρξε σύρραξη ανάμεσα στα μέλη των αποστολών των δύο Εθνικών, που δεν βοήθησε, πραγματικά, καθόλου στην εκτόνωση των επεισοδίων που γίνονταν στην εξέδρα.