Ο Μόντριτς είπε «όχι» στα πετροδόλαρα των Σαουδάραβων και παραμένει στην Ρεάλ

Λούκα Μόντριτς

i

©Photo by Richard Callis/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ο Μόντριτς είπε «όχι» στα πετροδόλαρα των Σαουδάραβων και παραμένει στην Ρεάλ

Κώστας Τόπας 14:03 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 14.08.2024

Ενώ πολλοί θρύλοι του παιχνιδιού έχουν ήδη μεταπηδήσει στη Σαουδική Pro League τα τελευταία χρόνια, ένας αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι ακόμα έτοιμος να ακολουθήσει τα βήματά τους.

Ο λόγος για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε μια προσοδοφόρα προσφορά από την Αλ-Χιχάλ της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, η απάντηση που έδωσε ο 37χρονος διεθνής μέσος ήταν αρνητική κι έτσι θα παραμείνει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για τουλάχιστον άλλη μια σεζόν.

Σύμφωνα με τον ειδικό στις μεταγραφές, Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο, η προσφορά που έλαβε ο Μόντριτς ήταν τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 200 εκατομμύρια ευρώ και θα του έδινε τη δυνατότητα να ανταμώσει ξανά με τους πρώην συμπαίκτες του από την Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά, στο Σαουδικό Pro League της επόμενης σεζόν.

Με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να εντάσσεται στους Μαδριλένους πριν από μερικές ημέρες, έναντι 103 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να φαινόταν η ιδανική στιγμή για τον Κροάτη να αποχωρήσει από τους «μερένχες».

Ωστόσο, με τον προπονητή Κάρλο Αντσελότι να παραμένει πιστός στον 37χρονο μέσο ακόμη και εν μέσω αλλαγών στη μεσαία γραμμή, ο Μόντριτς θα παραμείνει σίγουρα αναπόσπαστο μέλος της ομάδας για την επόμενη σεζόν, φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ. 

Ενας μεγάλος λόγος για την απόφασή του να παραμείνει στη Μαδρίτη για έναν ακόμη χρόνο είναι ώστε να μπορεί να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής, από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές όπως ο Εντουάρντο Καμαβινγκά, Ορελιέν Τσουαμενί και πλέον ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο Αντσελότι ποντάρει στην εμπειρία και την ποιότητα του Μόντριτς αλλά και του Τόνι Κρόος, από τους οποίους περιμένει να λειτουργήσουν ως «δάσκαλοι» προς τους νεότερους.