Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Μοράτα

Άλβαρο Μοράτα

i

©acmilan

Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Μοράτα

Κώστας Τόπας 14:11 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 19.07.2024

Μετά την κατάκτηση του Euro με την Ισπανία, ο Άλβαρο Μοράτα ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς αποκτήθηκε από τη Μίλαν.

Στα γήπεδα της Γερμανίας, για το Euro 2024, ο Άλβαρο Μοράτα μέτρησε μόλις ένα γκολ αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό δεν επηρέασε την ομάδα του να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Με την επιστροφή στην πατρίδα του, έγινε γνωστό πως ο ταλαντούχος επιθετικός θα γίνει κάτοικος Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος Ισπανός φορ ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/07) από τη Μίλαν, με την οποία έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, με οψιόν γι' ακόμη ένα χρόνο. Η Ατλέτικο από αυτή την μεταγραφή θα εισπράξει 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση των «ροσονέρι» αναφέρει:

Η Μίλαν με υπερηφάνεια ανακοινώνει την απόκτηση του Άλβαρο Μοράτα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, με την οποία κέρδισε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Μοράτα υπέγραψε με τους Ροσονέρι έως τις 30 Ιουνίου 2028, με οψιόν παράτασης για έναν επιπλέον χρόνο.

Γεννημένος στη Μαδρίτη στις 23 Οκτωβρίου 1992, ο Álvaro πέρασε χρόνο στους Τομείς Νέων της Ατλέτικο, της Χετάφε και της Ρεάλ Μαδρίτης, προτού αποφοιτήσει από την τελευταία και κάνει το ντεμπούτο του με τους Blancos τον Δεκέμβριο του 2010. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έπαιξε για τη Ρεάλ Μαδρίτης , Γιουβέντους, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποιώντας συνολικά 506 συμμετοχές και σημειώνοντας 172 γκολ. Έχει κερδίσει δύο τίτλους Champions League, ένα Σούπερ Καπ UEFA, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA, δύο τίτλους LaLiga, δύο τρόπαια Copa del Rey, ένα Supercopa de España, δύο τίτλους Serie A, τρία Coppa Italias, δύο Supercoppe Ιταλίας και ένα FA Cup..

Ο νυν αρχηγός της Ισπανίας έχει παίξει 80 παιχνίδια για την εθνική του ομάδα, σκοράροντας 36 γκολ και έχει κερδίσει τόσο το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και το UEFA Nations League 2022/23.

Επέλεξε να φορέσει το νούμερο 7».