Η απόλυτη μηχανή χρημάτων: Αυτός είναι ο πιο ακριβός Ισπανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία - Το απίστευτο ποσό για τις μεταγραφές του!

Παίκτες Ισπανίας

i

© Intime

Η απόλυτη μηχανή χρημάτων: Αυτός είναι ο πιο ακριβός Ισπανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία - Το απίστευτο ποσό για τις μεταγραφές του!

Το εξωπραγματικό κέρδος του Μοράτα από τις μεταγραφές και η λίστα με τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές.

Ο Άλβαρο Μοράτα βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση του Euro 2024.

Στο τουρνουά της Γερμανίας ο ίδιος έκανε «αθόρυβη» αλλά άκρως σημαντική δουλειά με τη φανέλα της Ισπανίας. Συνολικά μέτρησε μόλις ένα γκολ αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό δεν επηρέασε την ομάδα του να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Με την επιστροφή στην πατρίδα του, έγινε γνωστό πως ο ταλαντούχος επιθετικός θα γίνει κάτοικος Ιταλίας.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, αλλά ο Μοράτα ταξίδεψε στο Μιλάνο την Τετάρτη (17/7) και υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του με τη Μίλαν έως το καλοκαίρι του 2028.

Ο Ισπανός είχε μείνει ελεύθερος απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης κι επιστρέφει στη Serie A, οκτώ χρόνια μετά την παρουσία του (ως δανεικός απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης) στη Γιουβέντους από το 2014 έως το 2016.

Ο Μοράτα έγινε η απόλυτη μηχανή χρημάτων

Μπορεί να μην έχει επισημοποιηθεί ακόμα η μεταγραφή του στη Μίλαν, ωστόσο όπως έγινε γνωστό η επιστροφή του στα γήπεδα της Ιταλίας θα κοστίσει 13 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτήν τη μετακίνηση, ο 31χρονος έγινε ο Ισπανός παίκτης που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από τις μεταγραφές του, με το κοντέρ να γράφει 218 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δεύτερος Ισπανός σε αυτήν την κατάταξη είναι ο Κουκουρέγια, ο οποίος έχει αποφέρει 101 εκατομμύρια ευρώ με τις πωλήσεις του.

Όσον αφορά στον Μοράτα, τα 218 εκατομμύρια ευρώ τον τοποθετούν ως τον πέμπτο παίκτη που έχει αποφέρει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του αθλήματος.

Μπροστά του είναι μόνο ο Ντεμπελέ με 220 εκατομμύρια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 247, ο Λουκάκου στη δεύτερη θέση με 339 και ο Νεϊμάρ που οδηγεί τον πίνακα με 400 εκατομμύρια. Ένας άλλος παίκτης της Ατλέτικο, ο Γκριεζμάν, βρίσκεται πίσω από τον Μοράτα στο 182, με πέντε από τους έξι παίκτες που αναφέρονται να έχουν αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα.