Συγκλονίζει ο Μοράτα για την κατάθλιψη του: «Ντρεπόμουν να είμαι με τα παιδιά μου, δεν ήθελα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο»

Ο Άβαρο Μοράτα με τη φανέλα της Μίλαν - Φωτ. IMAGO

Συγκλονίζει ο Μοράτα για την κατάθλιψη του: «Ντρεπόμουν να είμαι με τα παιδιά μου, δεν ήθελα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο»

Κώστας Τόπας 09:45 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 10.10.2024

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Άλβαρο Μοράτα μίλησε για τη σημασία της ψυχικής υγείας στο ποδόσφαιρο. «Όταν έχεις κατάθλιψη ή κρίσεις πανικού, έχεις ένα άτομο μέσα σου που πρέπει να πολεμήσεις μέρα και νύχτα».

Ο Άλβαρο Μοράτα μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά για τα ψυχικά προβλήματα που υπέστη πριν από μήνες σε συνέντευξή του στο «Herrera en COPE» στην Ισπανία.

Ο Ισπανός φορ της Μίλαν, αφηγείται τις λεπτές στιγμές που βίωσε στη ζωή του και τους λόγους της αποχώρησής του από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Όταν έχεις πραγματικά δύσκολες στιγμές, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις, τι κατάσταση έχεις στη ζωή, έχεις έναν άλλο άνθρωπο μέσα σου που πρέπει να παλεύεις κάθε μέρα και κάθε βράδυ. Για μένα είναι ήταν το καλύτερο πράγμα να φύγω από την Ισπανία, δεν το άντεξα», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια ο Μοράτα μίλησε για τη βοήθεια που είχε από συμπαίκτες του.

«Πέρασα πολύ άσχημα. Σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να ξαναβάλω τα παπούτσια μου και να μπω σε ένα γήπεδο. Αλλά γειά σου, χάρη σε πολλούς ανθρώπους, από τον Σιμεόνε, τον Κόκε, τον Μίχελ Άνχελ Χιλ πέρυσι, τον ψυχίατρό μου. Είμαστε αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση και στα δίκτυα αλλά πολλές φορές δεν είναι αληθινό. Πρέπει να δώσεις εικόνα γιατί πέρασα πολύ άσχημα, έσκασα και ήρθε η ώρα όταν δεν μπορούσα να κουμπώσω τις μπότες μου και όταν το έκανα έτρεχα στο σπίτι γιατί έκλεινε ο λαιμός μου και η όρασή μου άρχιζε να θολώνει».

Ντρεπόμουν να είμαι με τα παιδιά μου, να βγαίνω έξω... Κάθε φορά που έβγαινα μαζί τους είχα πάντα κάποιο επεισόδιο, μερικές φορές χωρίς κακία, με κόσμο για κάτι που είχε συμβεί σε προηγούμενα παιχνίδια. Και, στο τέλος, Δεν ήθελαν να πάνε για ψώνια, πράγματα που κάνει ένας κανονικός πατέρας με τα παιδιά του. Ήρθε μια στιγμή που μου έλεγαν τόσα πολλά πράγματα μπροστά τους που ντρεπόμουν να είμαι μαζί τους».

Τέλος, ο Άλβαρο Μοράτα αποκάλυψε ότι μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές του, τον οδήγησαν να πιστέψει ότι η καλύτερη απόφαση ήταν να φύγει από την Ατλέτικο και την Ισπανία.

«Στην αρχή σκέφτηκα να μείνω και ήθελα πολύ να μείνω στην Ατλέτικο. Κατάλαβα σε μια συνέντευξη στην οποία είπα ότι δεν ήξερα αν θα συνεχίσω στην εθνική ομάδα λόγω ηλικίας, λόγω άλλων πραγμάτων εκτός ποδόσφαιρο... και υπήρχε μια διαφωνία, κάποιοι έγραψαν και κατά τη γνώμη μου κάποια νέα ήταν υπερβολικά και κατάλαβα ότι αυτό δεν συμβαίνει σε μένα».