Μορόν: «Δύσκολα για τίτλο ο Άρης, αν δεις τα μπάτζετ των άλλων ομάδων» - Η ατάκα για την κατάκτηση του Conference από τον Μεντιλίμπαρ και τη Σαουδική Αραβία

Ο Λορέν Μορόν πανηγυρίσει το 2-0 με τον Ολυμπιακό.

i

©intime

Μορόν: «Δύσκολα για τίτλο ο Άρης, αν δεις τα μπάτζετ των άλλων ομάδων» - Η ατάκα για την κατάκτηση του Conference από τον Μεντιλίμπαρ και τη Σαουδική Αραβία

Αλέξης Σαββόπουλος 22:15 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 09.10.2024

Ο Λορέν Μορόν μίλησε στην Ισπανία για τον Άρη και τους στόχους του, την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Λορέν Μορόν είναι ο «εκτελεστής» του Άρη.

Ο 31χρονος φορ έχει εξαιρετικές επιδόσεις στη Stoiximan Super League κι αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον των Ισπανών.

Ο επιθετικός του Άρη μίλησε στην «As» για τους στόχους της ομάδας και τους δικούς του, για τον Μεντιλίμπαρ που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το Conference, αλλά και το ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία. Μία συνέντευξη που ενδεχομένως να δόθηκε πριν τη συμφωνία με τους «κιτρινόμαυρους» για νέο συμβόλαιο. Αναλυτικά όσα είπε ο Μορόν:

Πώς είναι ο Λορέν στην Ελλάδα;

«Ευτυχισμένος στον Άρη. Έχω τα ίδια συναισθήματα με πέρυσι που έφτασα. Φέτος αλλάξαμε παίκτες στην ομάδα και το ότι συνεχίζουν να έρχονται Ισπανοί είναι καλό για συνύπαρξη».

Τι έχει η Ελλάδα που προσελκύει Ισπανούς παίκτες και προπονητές;

«Το κλίμα και το πόσο μοιάζει με τη ζωή στην Ισπανία, δύο παράγοντες που βοηθούν όταν κάνεις το βήμα να φύγεις για άλλη χώρα και ομάδα. Υπάρχει πολύ μικρή διαφορά από το πώς ζουν οι άνθρωποι στην Ισπανία και αυτό είναι η ποιότητα ζωής».

Ο επιθετικός ζει με γκολ και βάζεις πολλά Έχεις πλάνο για τα γκολ αυτή τη σεζόν;

«Δεν υπήρξα ποτέ επιθετικός που βάζει νούμερα. Προφανώς, πάντα θέλω να δίνω περισσότερα, όπως σε όλη μου την καριέρα. Δεν βάζω κανένα νούμερο στον εαυτό μου, να είμαι υγιής θέλω. Συνεχίζει να είναι μια χρονιά παρόμοια με την προηγούμενη και η ομάδα έχει μια καλή σεζόν στην οποία μπορούμε να δώσουμε λίγο παραπάνω για να είμαστε πιο ψηλά. Ειδικά με τους τέσσερις πρώτους (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) να μπορούμε να κοντραριστούμε μαζί τους για την τρίτη ή την τέταρτη θέση».

Μπορείτε να ονειρευτείτε έναν τίτλο;

«Είναι δύσκολο γιατί δεν έχεις παρά να δεις τις υπογραφές και τα μπάτζετ της κάθε ομάδας. Φέτος στην Ελλάδα έχουν επενδυθεί πολλά σε ξένους και υψηλού επιπέδου παίκτες. Αρκεί να δεις τα ονόματα που έχουν υπογράψει Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τη βάση του, αλλά έχει κάνει καλές προσθήκες. Έχουμε αλλάξει πολλούς παίκτες, αλλά νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα άλμα στην ποιότητα. Απλώς χρειαζόμαστε χρόνο για να γνωριστούμε και να δημιουργήσουμε τη δυναμική.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Άρης και πέρυσι και φέτος έπαιζε πάντα πρόσωπο με πρόσωπο και έχουμε πετύχει πολλά σημαντικά αποτελέσματα κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Αυτή τη σεζόν στις δύο πρώτες αναμετρήσεις που είχαμε με αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή τους έχουμε νικήσει».

Τι σήμαινε για τη χώρα η κατάκτηση του Conference με τον Μεντιλίμπαρ;

«Ήταν σημείο καμπής προς το ελληνικό πρωτάθλημα, πολλοί δεν ξέρουν πώς είναι και ότι δείχνουν ότι το επίπεδο στην Ευρώπη είναι καλό για το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα επίπεδο, ίσως όχι τόσο όσο στα τέσσερα ή πέντε καλύτερα της Ευρώπης, αλλά τόσο ο Ολυμπιακός όσο και άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος τα έχουν πάει καλά στην Ευρώπη».

Πώς σ’ επηρέασε ο Covid; Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για την υγεία σου;

«Ευτυχώς δεν έχω τραυματιστεί σοβαρά. Ο Covid είναι αυτό που με κράτησε περισσότερο σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ήταν δύσκολο γιατί ήταν μια πανδημία. Ήμουν από τους πρώτους που το πέρασα και σοβαρά. Ένιωσα ότι πειραματίζονταν μαζί μου, μου είπαν κάποιες οδηγίες, μετά άλλες και σε κάνει να απελπίζεσαι να θέλεις να βοηθήσεις τους συναδέλφους σου και να μην μπορείς.

Άρχισα αργά την preseason και δούλεψα όσο μπορούσα, αν και υπήρχε ένας προπονητής που δεν με υπολόγιζε. Μπορείτε να δείτε όταν ένας ποδοσφαιριστής επιστρέφει στα καλύτερά του, δεν είναι ο ίδιος μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό και αυτό υποδηλώνει τη λίγη τύχη που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι ένας τραυματισμός.

Κάθε μέρα γίνεται περισσότερη ψυχολογική δουλειά, δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί, αλλά και προσωπικά θέματα, οικογενειακά... Η κατάθλιψη ήταν ένα θέμα ταμπού που δεν ξέρουμε γιατί. Είμαστε όλοι άνθρωποι και ο καθένας έχει τα προβλήματά του και το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Τώρα γίνεται πιο φυσιολογικό για έναν ποδοσφαιριστή να μιλάει με ψυχολόγο. Το ότι συμβαίνει αυτό είναι καλό για όλους και ειδικά για όσους δεν είναι διάσημοι και βλέπουν τον εαυτό τους ως τους παίκτες που θέλουν να είναι».

Παρακολουθείς τα παιχνίδια της Μπέτις;

«Ναι, συνήθως δεν βλέπω πολύ ποδόσφαιρο, αλλά κάθε φορά που παίζει η Μπέτις και έχω την ευκαιρία να το δω, το κάνω. Είναι το σπίτι μου, η ομάδα μου, έχω πολλούς φίλους εκεί και είμαι οπαδός της Μπέτις. Το βλέπω σαν θαυμαστής όπως και στη Λας Πάλμας λόγω του αριθμού των φίλων και των καλών αναμνήσεων που άφησα σε έξι μήνες εκεί».

Πού βρίσκεται το μέλλον του Λορέν; Θα θέλατε να επιστρέψετε στην Ισπανία ή να συνεχίσετε στην Ελλάδα;

«Δεν σκέφτομαι το μέλλον μου. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που έχω συμβόλαιο στην Ελλάδα και είμαι ελεύθερος. Είμαι σε χαρούμενο μέρος και τα πάω καλά και ποδοσφαιρικά. Αυτά είναι σερί και θέλω να το επεκτείνω όσο το δυνατόν περισσότερο και να το απολαύσω. Παλαιότερα στην καριέρα μου είχα πολύ καλές στιγμές που λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν τις εκμεταλλεύτηκες ή επειδή δεν σου είχαν έρθει οι κακές στιγμές.

Εκτιμώ πολύ περισσότερο τις καλές στιγμές και αυτό θέλω τώρα, να απολαμβάνω την πόλη, την ομάδα, τη συνεργασία με τους συμπαίκτες μου... Μπορεί σύντομα να μην βάζω γκολ, να επιστρέψω σε ένα κακό δηλώνω ότι ελπίζω να μην συμβεί. Θα δούμε στο μέλλον τι μπορεί να συμβεί από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι, είμαι ήρεμος για να απολαμβάνω τις καλές στιγμές».

Μπήκατε στον πειρασμό να πάτε στη Σαουδική Αραβία;

«Το παν είναι να το βλέπεις στη ζωή. Λέτε ένα πράγμα στη συνέντευξη και μετά μπορεί να το μετανιώσετε ή να σας έρθει εναντίον. Υπό αυτή την έννοια πάντα είχα όλες τις πόρτες ανοιχτές και δεν κλείνω τίποτα.

Πρέπει να αξιολογήσω την προσωπική μου κατάσταση, αν θα είμαι εντάξει ή όχι, αν μου ταιριάζει ή όχι. Το θέμα της Αραβίας είναι πολύ επικεντρωμένο στα χρήματα και έτσι φαίνεται, αλλά βλέπω το καλό σημείο του ποδοσφαίρου, που είναι να έχεις μια ομάδα μακριά από τη χώρα σου και να γίνει η οικογένειά σου, κάτι που επίσης βοηθά. Θα δούμε και δεν κλείνω πόρτες σε τίποτα».