Η υποτιμημένη μεταγραφή του Κούντους και τα εντυπωσιακά πεπραγμένα του
i

©Photo by Julian Finney/Getty Images

Η υποτιμημένη μεταγραφή του Κούντους και τα εντυπωσιακά πεπραγμένα του

Ιάσονας Τσίλης 12:53 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 14.08.2024

Ο Μοχάμεντ Κούντους έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εκκίνηση με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και δείχνει ότι άξιζε... και με το παραπάνω τα χρήματα που ξόδεψαν τα «σφυριά» για την απόκτηση του.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Γουέστ Χαμ αποφάσισε να δαπανήσει περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της, τον Μοχάμεντ Κούντους από τον Άγιαξ.

Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός είχε κάνει το... «ξεπέταγμα» του, την περασμένη σεζόν στην Ολλανδία, πετυχαίνοντας 13 γκολ και όντας ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες του Αίαντα.

Τα «σφυριά» τον απέκτησαν ως ένα πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ένα πρότζεκτ, κυρίως μελλοντικό με τεράστιες προοπτικές. Λίγοι όμως, μπορούσαν να φανταστούν την ταχύτητα προσαρμογής που θα είχε στο, κατά γενική ομολογία, δυσκολότερο και κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Ο Κούντους έδεσε με το... καλημέρα με την ομάδα και όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται όλο και περισσότερο, με το «ταβάνι» του να είναι πολύ υψηλό.

Οι αριθμοί που μιλούν από μόνοι τους

Έχει πετύχει ήδη εννέα γκολ σε 23 εμφναίσεις με τη Γουέστ Χαμ, με τα τέσσερα να έχουν επιτευχθεί το Δεκέμβρη, με τρία στα δύο τελευταία παιχνίδια στην Premier League, απέναντι σε Γουλβς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι ο 2ος σκόρερ της ομάδας, πίσω από τον Μπόουεν που έχει βρει δίχτυα 13 φορές τη φετινή χρονιά, με τον Κούντους όμως να έχει επιχειρήσει 21 σουτ λιγότερα από τον συμπαίκτη του και να έχει, με διαφορά μάλιστα, το υψηλότερο ποσοστό, με 38% των τελικών του προσπαθειών να καταλήγουν σε γκολ, με τον Μπόουεν να βρίσκεται στο 28%.

Πέρα από το κομμάτι του σκοραρίσματος, ο Γκανέζος προσφέρει γενικότερα στο παιχνίδι της ομάδας. Έχει την ικανότητα να αγωνίζεται στο «10», με την ίδια άνεση, με την οποία αγωνίζεται στο άκρο της επίθεσης, ενώ υπό συνθήκες είναι ικανός να ανταποκριθεί στο ρόλο του «shadow striker», δηλαδή να παίξει σαν δεύτερος επιθετικός.

Ένα ακόμα ατού του Κούντους, είναι η ικανότητα που έχει να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, σχεδόν με την ίδια άνεση και αποτελεσματικότητα, στοιχείο που τον κάνει πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αποτελώντας... γρίφο για αρκετές άμυνες.

Η φωτογραφία της χρονιάς: Οι φούσκες της Γουέστ Χαμ «συνάντησαν» τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ τεν Χαγκ!
PREMIER LEAGUE

15:21 - 23.12.2023

Η φωτογραφία της χρονιάς: Οι φούσκες της Γουέστ Χαμ «συνάντησαν» τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ τεν Χαγκ!

Το στιγμιότυπο της χρονιάς. Το τελετουργικό με τις φούσκες της Γουέστ Χαμ, που έβαλαν στο σημάδι τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ τεν Χαγκ.

Αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της φετινής Γουέστ Χαμ, η οποία πλέον βρίσκεται στην 6η θέση της Premier League και στους «16» του Europa League, στοχεύοντας, γιατί όχι, στην κατάκτηση της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τον περσινό θρίαμβο στο Conference League.