Η AI προβλέπει τους νικητές Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι το 2062 και τα αποτελέσματα είναι εξωφρενικά

Η AI προβλέπει τους νικητές Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι το 2062 και τα αποτελέσματα είναι εξωφρενικά

Νεφέλη Μπισμπίκη 11:00 - 13.10.2024

Το Chat GPT προβλέπει τους επόμενους νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τα αποτελέσματα να εκπλήσσουν. Κάποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα σηκώσουν το Κύπελλο για πολλοστή φορά και κάποιοι άλλοι, θα το δουν «να έρχεται στο σπίτι τους» μετά από πολλά, πάρα πολλά χρονιά.

Δύο χρόνια έμειναν μέχρι να μάθουμε την χώρα που θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026, αλλά για να μην έχουμε αγωνία, υπάρχει η ΑΙ, η οποία μας δίνει τα αποτελέσματα όχι μόνο αυτού του Μουντιάλ, αλλά και του επόμενου, του μεθεπόμενου και πάει λέγοντας. Οπότε μην ελπίζετε πως πάλι θα μάθετε τον νικητή από ένα οποιοδήποτε χαριτωμένο ζώο, ή και όχι, για να προβλέψει τον επόμενο παγκόσμιο νικητή, την στιγμή που υπάρχει η τεχνητή νοημοσύνη.

Όποιος λατρεύει το ποδόσφαιρο, μπορεί να σκαρφιστεί κάθε λογής ιδέα, όπως για παράδειγμα τα γνωστά σε όλους ζώα- μάντες, τα οποία προβλέπουν τα αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ. Η αρχή έγινε το 2010, με το παγκοσμίου φήμης χταπόδι, τον Πολ, να μαντεύει σωστά την Ισπανία. Έπειτα, στις επόμενες διοργανώσεις περάσαμε στους σκύλους, τις καμήλες και τα λιοντάρια, με το τελευταίο μάλιστα να έχει τεράστια επιτυχία στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Οι πιθανότητες της Ελλάδας να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2026
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

16:53 - 08.10.2024

Οι πιθανότητες της Ελλάδας να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2026

Σύμφωνα με τη σελίδα που ασχολείται με τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο η Ελλάδα έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Έτσι ώστε να έχει καλύτερη κλήρωση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, αφού το Chat GPT μας λύνει τα χέρια. Βέβαια όποιος είναι της «παλαιάς σχολής» μπορεί να αγνοήσει τις προβλέψεις της τεχνολογίας και να εμπιστευτεί τις προηγούμενες μεθόδους. Ωστόσο για όποιον ενδιαφέρεται, η Αργεντινή θα είναι αυτή που θα σηκώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο το 2026.

O Λιονέλ Μέσι με το τρόπαιο το 2022 ©imago

Η Βραζιλία, η αιώνια ποδοσφαιρική αντίπαλος των Αργεντινών στην Λατινική Αμερική, πρόκειται να πάρει στα χέρια της το τρόπαιο στο τουρνουά του 2030. Τέσσερα χρόνια μετά, η Γαλλία θα στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά τον χαμένο τελικό του 2022, από την ομάδα του Μέσι στα πέναλτι.

Τον πέμπτο της τίτλο θα κατακτήσει η Γερμανία το 2038, ενώ το 2042, η Ισπανία θα πάρει το Κύπελλο από τα χέρια των προηγούμενων κατόχων, δηλαδή όταν ο Λαμίλ Γιαμάλ θα είναι 35χρονών. Η πιο χαρμόσυνη πρόβλεψη, είναι αυτή του 2046, για μία χώρα που έχει να δει το Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1966. Ο λόγος για την Αγγλία, η οποία 80 χρόνια μετά, θα προσθέσει το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της.

Η Ολλανδία θα κάνει υπομονή μέχρι το 2050 για να κατακτήσει το Μουντιάλ, μετά τον τελικό στον οποίο ηττήθηκε από την Ισπανία το 2010. Ακολουθούν για τα επόμενα τουρνουά, η Ιταλία και η μεγάλη έκπληξη να είναι η Νιγηρία, η πρώτη Αφρικανική χώρα που κερδίζει το συγκεκριμένο Κύπελλο. Οι προβλέψεις σταματούν στο 2062, με το τρόπαιο να καταλήγει στην χώρα από όπου ξεκίνησε και το Chat GPT να αποκαλύπτει τους νικητές, δηλαδή την Αργεντινή.

Πολλοί ήταν αυτοί που που δήλωσαν ευχαριστημένοι με τις προβλέψεις της τεχνητής νοημοσύνης, με κάποιους όμως να αστειεύονται για την απουσία της Πορτογαλίας, «κατηγορώντας» το Chat GPT, ότι έχει αδυναμία στον Μέσι και όχι στον Ρονάλντο, αφήνοντας σκόπιμα την χώρα του δεύτερου απέξω, ακόμα και αν οι δύο πλέον θρύλοι του ποδοσφαίρου, δεν θα αγωνίζονται καν τότε.