Μούντρικ: «Θα παίζω στο Euro ενώ η πόλη μου βομβαρδίζεται»

Μούντρικ: «Θα παίζω στο Euro ενώ η πόλη μου βομβαρδίζεται»

Δημήτρης Χούπης 13:28 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 14.06.2024

Ο Μικάιλο Μούντρικ μιλώντας ενόψει του αγώνα με τη Ρουμανία, αναφέρθηκε στην πόλη του στην Ουκρανία, η οποία βομβαρδίζεται από τους Ρώσους.

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για τον πρώτο της αγώνα στο Euro 2024 κόντρα στη Ρουμανία. Το μυαλό ορισμένων παικτών όπως φαίνεται ότι είναι στον πόλεμο που γίνεται στη χώρα τους με τη Ρωσία.

Ο Μικάιλο Μούντρικ είναι ένας από τους 13 παίκτες της Ουκρανίας, που μίλησε λοιπόν για τις πόλεις τους, οι οποίες επηρεάστηκαν από τον πόλεμο. Σε βίντεο που ανέβασε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, εμφανίζεται ο Ζιντσένκο, ο Ιλία Ζαμπάρνι, αλλά και ο Σαπαρένκο μεταξύ άλλων, οι οποίοι ανέφεραν ότι καθημερινά τα χωριά τους βομβαρδίζονται από ρωσικούς πυραύλους.

Ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι στη συνέχεια ανέφερε: «Από την αρχή του πολέμου πλήρους κλίμακας, η πόλη μου βομβαρδίζεται με πυραύλους μέρα και νύχτα.

Οι γονείς μου συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους εκεί και να πιστεύουν πάντα στη νίκη της Ουκρανίας».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Αντρέι Σεφτσένκο, ανέφερε: «Οι πόλεις μας επιθυμούν να φιλοξενήσουν το Euro, αλλά τώρα δεν παλεύουν για το τουρνουά, αλλά για την ελευθερία. Δεν υπάρχει Ουκρανός ποδοσφαιριστής, πόλη, γήπεδο, παιδική χαρά ή παιδί που να είναι ανέγγιχτο από τον πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία βρίσκεται στον πέμπτο όμιλο με Ρουμανία, Σλοβακία και Βέλγιο.