Οι Άγγλοι προπονούνται σε … ειδικό τέρμα για τα πέναλτι (vids)
i

Αγγλία/Photo by Eddie Keogh/Getty Images/Ideal Images

Οι Άγγλοι προπονούνται σε … ειδικό τέρμα για τα πέναλτι (vids)

Ευγενία Κουντούρη • 10:40 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 20.08.2024

Το «πάθημα» πρέπει, επιτέλους, να γίνει «μάθημα» στην Αγγλία και ο Σαουθγκέιτ που … τρέμει έναν ακόμη αποκλεισμό στα πέναλτι, κάνει στους παίκτες του ειδική προπόνηση.

Δεν είναι ενας, ούτε δύο, αλλά έξι οι φορές που οι Άγγλοι αποκλείστηκαν από μια μεγάλη διοργάνωση στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλει να διώξει την… κατάρα κι έτσι αποφάσισε να κάνει στους παίκτες του ειδική προπόνηση στα πέναλτι.

Ενόψει του αγώνα με την Σενεγάλη, για την φάση των «16» του Μουντιάλ οι παίκτες της Αγγλίας προπονούνται σε ένα ειδικό τέρμα στο οποίο είναι «ανοιχτές» μόνο οι τέσσερις γωνίες. Τα πέναλτι εκτελούνται χωρίς τερματοφύλακα, αλλά με μόνο αντίπαλο το συγκεκριμένο δίχτυ.

Η κατάρα των χαμένων πέναλτι για την Αγγλία ξεκίνησε το 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας όταν τα «λιοντάρια» αποκλείστηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης από την Γερμανία.

Το 1996 μπορεί να ήταν Euro κι όχι Μουντιάλ, αλλά και πάλι οι Άγγλοι στον ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία έμειναν εκτός της επόμενης φάσης της διοργάνωσης.

Στο Μουντιάλ του 1998 στη Γαλλία, η εθνική ομάδα της Αγγλίας σταμάτησε στη φάση των «16», αφού αποκλείστηκε και πάλι στα πέναλτι από τους Αργεντινούς.

Στο Euro του 2004 στον προημιτελικό με την Πορτογαλία αποκλείστηκαν με την άστοχη εκτέλεση του Μπέκαμ στο πρώτο πέναλτι και του Βασέλ στο 6ο.

Στο Μουντιάλ του 2006 η Αγγλία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στα προημιτελικά. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον βάζει στο γήπεδο στο 119' τον Τζέιμι Κάραχερ για να εκτελέσει πέναλτι στη διαδικασία που ακολουθούσε. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ εκτελεί πρώτος και αστοχεί και το ίδιο συμβαίνει με τους Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ. Οι Πορτογάλοι νικούν 3-1 στο 5ο πέναλτι, αφού έχουν χάσει επίσης δύο.

Στο Euro του 2012 στην φάση των «8» κόντρα στην Ιταλία με χαμένα πέναλτι των Άσλεϊ Γιάνγκ και Άσλεϊ Κόουλ η Αγγλία αποχαιρέτησε μία ακόμη διοργάνωση.