Οι απογοητεύσεις του Μουντιάλ
i

Μουντιάλ/©INTIME

Οι απογοητεύσεις του Μουντιάλ

Sportal newsroom 08:34 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 20.08.2024

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τελείωσε, αφήνοντας πίσω αρκετές αξιομνημόνευτες στιγμές και εκπλήξεις, αλλά και πως μερικοί παίκτες και προπονητές δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ έλαβε τέλος με την Αργεντινή του Μέσι, να κατακτά το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της, στον ίσως πιο συγκλονιστικό τελικό της διοργάνωσης. Πίσω του άφησε αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η πορεία του Μαρόκου μέχρι τα ημιτελικά ή η πρόκριση της Κροατίας απέναντι στο φαβορί του τουρνουά, Βραζιλία. Παρόλα αυτά όμως δεν έλειψαν οι απογοητεύσεις και οι δυσάρεστες εκπλήξεις παιχτών, προπονητών ή και ομάδων που ήταν στο επίκεντρο της προσοχής.

ΒΕΛΓΙΟ

Η εθνική Βελγίου πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου θεωρούταν ίσως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Η «γερασμένη», αλλά και έμπειρη ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ σε συνδυασμό με μερικούς νέους παίχτες αποτέλεσε ένα αρκετά ελκυστικό στο μάτι των φιλάθλων ρόστερ, το οποίο θα μπορούσε να κάνει μια πορεία παρόμοια με αυτή του 2018 στη Ρωσία, όπου και κατέκτησαν τη τρίτη θέση. 

Παρόλα αυτά οι παίχτες των «Κόκκινων Διαβόλων» εμφανίστηκαν πολύ κάτω των προσδοκιών. Ο ηγέτης της ομάδας Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν ήταν ο εαυτός του, ήταν αρκετά κακός και νευρικός στις μεταβιβάσεις του και με τις δηλώσεις περί γερασμένου ρόστερ, «έβαλε» φωτιά στα αποδυτήρια. Εν τέλει αποκλείστηκαν από τους ομίλους με μία μόλις νίκη και αυτή με τα χίλια ζόρια ενάντια στο Καναδά και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να αποτελεί πλέον παρελθόν από το πάγκο της ομάδας μετά 79 αγώνες.

ΛΟΥΙΣ ΕΝΡΙΚΕ

«Είμαι ο καλύτερος προπονητής στο κόσμο», είχε δηλώσει ο Λουίς Ενρίκε πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σίγουρα επρόκειτο για δηλώσεις που συζητήθηκαν αρκετά και που σχολιάστηκαν μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μαρόκο στα πέναλτι για τη φάση των «16». Οι «Φούριας Ρόχας» στο Euro του περασμένου καλοκαιριού έκαναν μια αναπάντεχη πορεία μέχρι τα ημιτελικά, παίζοντας το κλασσικό «τίκι-τάκα», με το οποίο έχουν συνδεθεί εδώ και χρόνια. Στο Κατάρ πήγαν για μια πορεία ίδια με αυτή του Euro, αλλά αυτή τη φορά δεν τους βγήκε. 

Στη πρώτη αγωνιστική διέλυσαν τη Κόστα Ρίκα με 7-0, συμπληρώνοντας 987 πετυχημένες πάσες και έδειξαν ότι είναι... αγριεμένοι. Η συνέχεια όμως μόνο αντίστοιχη δεν ήταν. Ισοπαλία με τη Γερμανία στη δεύτερη αγωνιστική, όπου μπορούσαν ακόμα και να χάσουν και ήττα απέναντι στην Ιαπωνία στο τρίτο αγώνα. Περνώντας ως δεύτερη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήρθε αντιμέτωπη με το Μαρόκο στους «16». 

Ο Ισπανός τεχνικός μετά τις προηγούμενες δύο μέτριες εμφανίσεις, αποφάσισε να μην αλλάξει στυλ παιχνιδιού και χωρίς να απειλήσει καθόλου την εστία του Μπόνο, ο αγώνας πήγε στα πέναλτι με αποτέλεσμα να χαθεί. Εκεί βρήκε πάτημα και το φίλαθλο κοινό και «πίκαρε» τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα για τις δηλώσεις του. Όχι και άδικα πάντως.  

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η εθνική Γερμανίας μετά τη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 στη Βραζιλία είναι άλλη ομάδα. Τα «Πάντσερ» σε δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ έμειναν εκτός από τους ομίλους και σε τρίτη σερί μεγάλη διοργάνωση να αποκλειστούν πρόωρα. Η ομάδα του Χάνσικ Φλικ πλέον, στα γήπεδα του Κατάρ εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, αλλά πάλι κάτι της έλειπε. Από το εύκολο γκολ στη κακή αμυντική λειτουργία. Στη πρώτη αγωνιστική έχασαν τα άχαστα, προηγήθηκαν νωρίς, αλλά οι «Καμικάζι» Ιάπωνες με δύο αντεπιθέσεις έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη.

Στο δεύτερο παιχνίδι αν και έμειναν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν με τον Φίλκρουγκ, ενώ μπορούσαν να πάρουν τον αγώνα στις καθυστερήσεις, εάν ο Σανέ σκεφτόταν πιο καθαρά. Το τελευταίο ματς ήταν ροντέο. Απέναντι στους Κοσταρικανούς οι Γερμανοί πήραν τη νίκη με 4-2, αλλά στάθηκαν άτυχοι, καθώς είδαν τρείς προσπάθειές τους να καταλήγουν στο δοκάρι. 

Τα «διαμάντια» που έλαμψαν και πρωταγωνίστησαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

20:40 - 20.12.2022

Τα «διαμάντια» που έλαμψαν και πρωταγωνίστησαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τα πρόσωπά του. Αστέρες του σήμερα που αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι σε κάθε περίπτωση. Στο Κατάρ υπήρξαν δέκα περιπτώσεις που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους και συγκέντρωσαν τα φώτα πάνω τους.

ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΙΛ

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής του Los Angeles μπορεί να έχει χαθεί από το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά όταν παίζει με την εθνική του ομάδα είναι άλλος άνθρωπος. Το έχει κάνει γνωστό μάλιστα με το πανό που είχε κρατήσει πριν μερικά χρόνια μετά από έναν αγώνα της Ουαλίας που έγραφε, «Wales-Golf-Madrid. In that order». 

Πάνω σε αυτό βασίστηκαν και οι φίλοι των «Δράκων», οι οποίοι είχαν μεγάλες προσδοκίες από τον αρχηγό και ηγέτη της ομάδας τους. Άλλωστε με δικό του γκολ η Ουαλία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη φορά όμως ο 33χρονος ήταν απών. Μπορεί να πέτυχε το μοναδικό γκολ της βρετανικής ομάδας με πέναλτι, αλλά η γενική του εικόνα δεν ήταν καλή. Φάνηκε μάλιστα και στην γενική εικόνα της Ουαλίας, όπου οι παίχτες της δεν κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι που ήθελαν, με αποτέλεσμα να τερματίσουν τελευταίοι με έναν βαθμό και να μείνουν εκτός του θεσμού.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Δε χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά για τη φετινή εικόνα του Πορτογάλου σταρ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέτος έχει κάνει μεγάλο ντόρο. Όχι όμως για τις εμφανίσεις του, τα γκολ του ή τις υψηλές «πτήσεις» που κάνει κατά καιρούς. Αλλά για τη συμπεριφορά του. 

Ο CR7 από την αρχή της χρονιάς έχει δείξει ότι δε «σηκώνει» και πολλά, έχοντας κάνει πολλά παραπτώματα. Από την άρνησή του να μπει στο παιχνίδι λίγο πριν το τέλος του αγώνα, μέχρι και την αποχώρησή του από το γήπεδο πριν τελειώσει ο αγώνας. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά «άναψε» φωτιές με τη συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, όπου δήλωσε, ότι ποτέ δεν τον σεβάστηκαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πως δε σέβεται τον τεχνικό της ομάδας, Έρικ Τεν Χαχ. Η κακή του στάση όμως δεν έμεινε μόνο σε συλλογικό επίπεδο. 

Στο Κατάρ ο 37χρονος πέτυχε μόλις ένα γκολ με πέναλτι, αλλά η εικόνα του μόνο καλή δεν ήταν, αλλά φλύαρη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τον αφήσει στο πάγκο ο Φερνάντο Σάντος στους αγώνες με την Ελβετία και το Μαρόκο, γεγονός που τον έκανε να μιλήσει άσχημα στον προπονητή του. Ο πρώην επιθετικός της Γιουνάιτεντ πλέον είναι ελεύθερος στα 37 του, αλλά φαίνεται ότι κανείς «Ευρωπαίος» δεν θέλει να τον αποκτήσει και με τον ίδιο να κάνει ότι μπορεί για να τελειώσει τη καριέρα του σε ένα υψηλό επίπεδο.