Ισοπαλία με κερδισμένη την Ολλανδία και τώρα «τελικός» για το Εκουαδόρ
i

Ολλανδία-Εκουαδόρ/ⒸIntime

Ισοπαλία με κερδισμένη την Ολλανδία και τώρα «τελικός» για το Εκουαδόρ

Sportal newsroom 19:58 - 25.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 20.08.2024

Ολλανδία και Εκουαδόρ έμειναν ισόπαλες στο 1-1, ωστόσο οι «οράνιε» μπορούν να χαμογελούν γιατί τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν το αδύναμο και ήδη αποκλεισμένο Κατάρ. Τελικός πρόκρισης ανάμεσα σε Εκουαδόρ και Σενεγάλη.

Το Εκουαδόρ μπορεί να ήταν ανώτερο και να κυριάρχησε κόντρα στην Ολλανδία, η οποία προηγήθηκε από πολύ νωρίς, όμως έμεινε τελικά στο 1-1, παρότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στην ολική ανατροπή.

Οι «οράνιε» πραγματοποίησαν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό πήραν το προβάδισμα στο σκορ, με τον Γκάκπο να νικάει τον Γκαλίντεζ από τα όρια της περιοχής για το 1-0.

Ωστόσο, έκτοτε η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έριξε πολύ τον ρυθμό της, σε αντίθεση με τους τυπικά φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ των αντιπάλων και άρχισαν να απειλούν την εστία του Νόπερτ.

Μετά από αρκετές ευκαιρίες και με την έναρξη της επανάληψης, το Εκουαδόρ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Συγκεκριμένα, στο 49ο λεπτό Βαλένσια πήρε το ριμπάουντ έπειτα από σουτ του Εστουπινιάν και έκανε το 1-1, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό σκορ, παρά τις αρκετές ευκαιρίες της ομάδας του Γκουστάβο Άλφαρο.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ, 3-5-2): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Κούπμαϊνερς (80’ Ντε Ρουν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (69’ Μπέργκχαους), Μπέργκβαϊν (46’ Ντεπάι), Χάκπο (79’ Βέγκχορστ).

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Άλβαρο, 3-4-3): Γκαλίντες, Πορόσο, Τόρες, Ινκαπιέ, Πρεσιάδο, Μέντες, Καϊσέδο, Εστουπινιάν, Πλάτα, Εστράδα (74’ Σαρμιέντο), Βαλένσια (88’ Ιμπάρα).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πλάτα στο 59', που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ήταν και η τελευταία πολύ καλή στιγμή στον αγώνα.

MVP: Ο Εστουπινιάν ήταν σε παντού μες το γήπεδο, κάνοντας όλη τη δουλειά, ενώ το ένα και μοναδικό τέρμα του Εκουαδόρ έχει ξεκινήσει από εκείνον.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Σε μία αναμέτρηση που υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί καια υτό δεν ήταν άλλο από την Ολλανδία, το Εκουαδόρ κατάφερε να το εξαφανίσει, με τους «οράνιε» να τελειώνουν το παιχνίδι με μόλις 2 τελικές προσπάθειες!

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Η οδηγία του Γκουστάβο Άλβαρο να μην «κλειστεί» στο μισό του γηπέδου η ομάδα του, κυνηγώντας την ισοπαλία, αλλά να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί πιέζοντας, απέδωσε καρπούς και δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Λουίς Φαν Χάαλ.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική η Ολλανδία αντιμετωπίζει το ήδη αποκλεισμένο Κατάρ (29/11, 17:00) και έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρωτιά στον όμιλο, ενώ το Εκουαδόρ θα κοντραριστεί με τη Σενεγάλη (29/11, 17:00) σε έναν... τελικό πρόκρισης.