Οργή από Αργεντινούς οπαδούς για την έλλειψη εισιτηρίων ενόψει τελικού (vid)
i

Οπαδοί της Αργεντινής έξω από το ξενοδοχείο της AFA/©PrtScr

Οργή από Αργεντινούς οπαδούς για την έλλειψη εισιτηρίων ενόψει τελικού (vid)

Κώστας Τόπας 09:12 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 20.08.2024

Oπαδοί της Αργεντινής διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο των μελών της ομοσπονδίας της Αργεντινής στη Ντόχα, για να απαιτήσουν την πώληση νέων εισιτηρίων σε κανονική τιμή, για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με την Γαλλία (18/12,17:00).

Παροξυσμός επικρατεί στις τάξεις της «Αλμπισελέστε» σχετικά με τον τελικό της εθνικής τους ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι στη Γαλλία. Λίγες ημέρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση, εκατοντάδες Αργεντινοί οπαδοί είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι. 

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης (15/12) διαδήλωσαν στη Ντόχα μπροστά από το ξενοδοχείο των μελών της Αργεντινής ομοσπονδίας (AFA) για να απαιτήσουν την πώληση νέων εισιτηρίων σε κανονικές τιμές.

«Θέλουμε να μπορούμε να αγοράζουμε εισιτήρια σε κανονικές τιμές, δεν θέλουμε να μας δίνουν θέσεις δωρεάν ή να τα αγοράζουμε ακριβά», σχολίασε ένας από αυτούς στην ισπανική εφημερίδα Marca για να συνεχίσει λέγοντας. «Είμαστε εδώ από την πρώτη ημέρα, οι επίσημες τιμές είναι υψηλότερες σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, από 565 ευρώ έως 1.410 ευρώ, αλλά κανείς δεν μπορεί να πληρώσει "μαύρα" εισιτήρια γιατί είναι πανάκριβα».

Μερικοί οπαδοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν επίσημα εισιτήρια που δεν πωλούνται και ζητούν από την AFA να μεσολαβήσει. «Ζητάμε μόνο αυτά τα επίσημα εισιτήρια να είναι περισσότερα για να μπορούμε να πάμε στο γήπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ένας άλλος οπαδός

Εισιτήρια πωλήθηκαν έως και 13.200 ευρώ

Η διαδήλωση των Αργεντινών οπαδών οργανώθηκε μπροστά από το ξενοδοχείο των μελών της ομοσπονδίας της Αργεντινής που βρίσκεται κοντά στο εθνικό μουσείο του Κατάρ. Οπαδοί ελπίζουν σε παρέμβαση τις επόμενες ώρες από τους ιθύνοντες της AFA ώστε να κυκλοφορήσουν νέα εισιτήρια για τον τελικό με τους «τρικολόρ», στις τιμές που είχε αρχικά καθορίσει η FIFA. Σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, τα εισιτήρια μερικές φορές μεταπωλούνται μέχρι και 13.200 ευρώ.