Μουντιάλ 2022: Το Ιράν κάνει όνειρα για πρόκριση, έριξε στο καναβάτσο την Ουαλία

Οι πανηγυρισμοί των Ιρανών στο γκολ του Τσεσμί

i

Ουαλία-Ιράν/ⒸIntime

Μουντιάλ 2022: Το Ιράν κάνει όνειρα για πρόκριση, έριξε στο καναβάτσο την Ουαλία

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:10 - 25.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 20.08.2024

Οι Πέρσες με δύο γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησαν 2-0 της ομάδας του Γκάρεθ Μπέιλ. Χατζισαφί και Μουχαμάντι αγωνίστηκαν ως βασικοί. Ο Ανσαριφάρντ πέρασε στο 68ο λεπτό στον αγώνα.

Το ματς της Ουαλίας με το Ιράν για τον 2ο όμιλο ήταν συναρπαστικό. Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες. Όταν οι Ουαλοί έμειναν με 10 παίκτες το Ιράν βρήκε τις λύσεις για να πετύχει την πολύτιμη νίκη. Η Ουαλία έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 12ο λεπτό. Ο Ρόμπερτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μουρ την προβολή αλλά βρήκε έτοιμο να αντιδράσει τον Χοσεΐνι. Μετά από τρία λεπτά οι Ιρανοί σημείωσαν γκολ με τον Γκολιζαντέχ αλλά ακυρώθηκε. Διαπιστώθηκε μέσω του VAR ότι ο σκόρερ ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. 

Στη συνέχεια η Ουαλία ανέλαβε τα ηνία στην αναμέτρηση αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις. Αντιθέτως το έκαναν οι Ιρανοί στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Εζατολαχί σημάδεψε τον Αζμούν στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν βρήκε την μπάλα στην προσπάθεια που έκανε με προβολή για να την στείλει στα δίχτυα. 

Στο 51ο λεπτό το Ιράν ήταν άτυχο. Ο Αζμούν βρέθηκε απέναντι στον Χένεσι υπό την πίεση του Ρόντον που τον πρόλαβε αλλά έστειλε με σουτ την μπάλα στο δοκάρι.  Η φάση δεν τελείωσε καθώς μετά από δευτερόλεπτα και ο Γκολιζαντέχ είχε δοκάρι από πιο μακρινή απόσταση!!! Οι Ουαλοί απάντησαν άμεσα με σημαντική ευκαιρία του Μουρ. 

Στο 73ο λεπτό ο Ταρεμί σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Χένεσι έβγαλε με υπερένταση την μπάλα κόρνερ. Μετά από δέκα λεπτά ήταν η σειρά του Ντέιβις θα δοκιμάσει την τύχη του με μακρινό σουτ με τον Χοσεΐνί να πραγματοποιεί αυτή την φορά σωτήρια απόκρουση. 

Στο 85 ο Ταρεμί ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Ουαλίας έξω από την περιοχή της. Ο διαιτητής έδειξε αρχικά την κίτρινη κάρτα στον Χένεσι, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των Ιρανών. Ωστόσο στη συνέχεια ο ρέφερι προχώρησε σε εξέταση της φάσης στο μόνιτορ. Ακολούθως άλλαξε την απόφαση του, δείχνοντας την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Ουαλών. Ο Χένεσι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.   

Στο 88 ο Τοραμπί λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ με σουτ έξω από την περιοχή.  Στο 90+8 ο Τσεσμί με εντυπωσιακό δυνατό σουτ βρήκε την τρύπα να περάσει την μπάλα και έκανε το 1-0, προκαλώντας ντελίριο πανηγυρισμών στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες.   

Η Ουαλία ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να ισοφαρίσει. Το Ιράν στο 101' ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση με τον Ρεζαεϊάν, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ των Περσών. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αποβολή του τερματοφύλακα της Ουαλίας Χένεσι στο 86ο λεπτό. Είχε προηγηθεί η αλλαγή του Τσεσμί στο 77ο λεπτό, του παίκτη που άνοιξε τον δρόμο για την σημαντική νίκη του Ιράν

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Ρεζαεϊάν έτρεξε συνολικά 11,9 χιλιόμετρα. Τα περισσότερα από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. 

Ο MVP: Ο ίδιος ποδοσφαιριστής καθώς δεν κάλυψε μόνο τους χώρους αλλά σημείωσε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ: 

Ουαλία (Πέιτζ): Χένεσι, Μίφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς (57' Τζόνσον), Γουίλιαμς, Άμπαντου (77' Άλεν), Ράμσεϊ (87' Γουόρντ), Μπέιλ, Γουίλσον (58' Τζέιμς), Μουρ

Ιράν (Κεϊρόζ): Χοσεΐνι, Πουραλιγκάντζι, Ρεζαεϊάν, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ (77' Τζάχανμπακνς), Χατζισαφί (77' Τοραμπί), Εζατολάχι (83' Καρίμι), Νοορολάχι (77' Τσεσμί), Αζμούν (68' Ανσαριφάρντ), Ταρεμί