Με ανατροπή και γκολ στο φινάλε η Σουηδία νίκησε την Νότια Αφρική - Έγραψε ιστορία η Σέγκερ (vids)

Σουηδία - Νότια Αφρική

i

Σουηδία - Νότια Αφρική/ ©Photo by Katelyn Mulcahy - FIFA/Getty Images

Με ανατροπή και γκολ στο φινάλε η Σουηδία νίκησε την Νότια Αφρική - Έγραψε ιστορία η Σέγκερ (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:15 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 14.08.2024

Η Σουηδία πήρε την νίκη με 2-1 κάνοντας ανατροπή κόντρα στην Νότια Αφρική στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. «Χρυσή» σκόρερ για τις Σκανδιναβές η Ίλεστεντ. Η Καρολίν Σέγκερ έγινε η δεύτερη Ευρωπαία ποδοσφαιρίστρια που συμμετέχει σε πέμπτο Μουντιάλ.

H Σουηδία και η Νότια Αφρική τέθηκαν αντιμέτωπες στο Wellington Regional Stadium στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023. Μετά από ένα συναρπαστικό ματς με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες οι Σκανδιναβές κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 2-1, κάνοντας ανατροπή στο φινάλε του αγώνα. 

Η Αμάντα Ίλεστεντ ήταν η ηρωίδα της Σουηδίας, καθώς σκόραρε στο 90΄και χάρισε την νίκη και τους τρεις πρώτους πόντους στο τουρνουά στην ομάδα της. Η Χίλντα Μαγάια άνοιξε το σκορ για τη Νότια Αφρική στο 48' και ισοφάρισε η Φριντολίνα Ρόλφε στο 65΄. Σπουδαία στιγμή για την Καρολίν Σεγκέρ, η οποία έγινε η πρώτη Σουηδή και δεύτερη Ευρωπαία ποδοσφαιρίστρια που συμμετέχει σε πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο.  

Να αναφέρουμε ότι η σκόρερ της Νότιας Αφρικής τραυματίστηκε και στη συνέχεια έγινε αλλαγή, μην μπορώντας να κρύψει τη λύπη της. Οι 18317 θεατές που βρίσκονταν στις εξέδρες πάντως την αποθέωσαν.

Η Σουηδία μετά από αυτή τη νίκη βρίσκεται στην κορυφή του όγδοου ομίλου, στο οποίο πέρα από τη Νότια Αφρική βρίσκονται η Αργεντινή κι η Ιταλία. Nα σημειώσουμε ότι οι Σκανδιναβές είναι οι πρώτες που νικούν με ανατροπή μετά από δέκα ματς που έχουν διεξαχθεί ως τώρα στο τουρνουά.