Ο Μουρίνιο αποκάλυψε ότι έχει κλάψει μόνο μία φορά στην καριέρα του μετά από μια ήττα (vids)

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Ο Μουρίνιο αποκάλυψε ότι έχει κλάψει μόνο μία φορά στην καριέρα του μετά από μια ήττα (vids)

Κώστας Τόπας 15:34 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 14.08.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ένας από τους καλύτερους προπονητές του ποδοσφαίρου, αποκάλυψε ότι έχει κλάψει μόνο μία φορά σε ολόκληρη την καριέρα του.

Ο αυτοαποκαλούμενος «Special One» θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αφού κέρδισε έναν τεράστιο αριθμό τροπαίων με διαφορετικούς συλλόγους. Συνολικά, έχει κερδίσει 27 τρόπαια σε μια εκπληκτική καριέρα που μέχρι στιγμής έχει διαρκέσει περισσότερα από 20 χρόνια. Τον Μάιο του 2022, αφού οδήγησε τη Ρόμα στον τίτλο του Conference League και ο Μουρίνιο εθεάθη με δάκρυα χαράς στο πρόσωπό του.

Αποθέωση για τον Κεραμίτση από τους οπαδούς της Ρόμα: «Μουρίνιο κάλεσε τον στην πρώτη ομάδα, μπορεί να μας σώσει» (vids)
SERIE A

11:54 - 26.04.2023

Αποθέωση για τον Κεραμίτση από τους οπαδούς της Ρόμα: «Μουρίνιο κάλεσε τον στην πρώτη ομάδα, μπορεί να μας σώσει» (vids)

Με τα καλύτερα λόγια μιλάνε οι φίλοι της Ρόμα, μετά τη νέα εκπληκτική εμφάνιση του Δημήτρη Κεραμίτση, ο οποίος χάρισε το τρόπαιο του Coppa Italia Primavera στους «τζιαλορόσι».

Ωστόσο, ο Μουρίνιο έχει κλάψει μόνο μία φορά μετά από μια ήττα σε ολόκληρη την προπονητική του καριέρα. Το 2020, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca», ο Πορτογάλος τεχνικός παραδέχτηκε την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στους ημιτελικούς του Champions League του 2012, η οποία τον έκανε να κλάψει από στενοχώρια.

Επος: Ο Μουρίνιο έκανε δώρο σε Ολλανδό δημοσιογράφο ένα μπρελόκ του Conference League (vid)
EUROPA LEAGUE

09:49 - 21.04.2023

Επος: Ο Μουρίνιο έκανε δώρο σε Ολλανδό δημοσιογράφο ένα μπρελόκ του Conference League (vid)

Λίγες εβδομάδες αφότου είχε έναν έντονο διάλογο με Ολλανδό δημοσιογράφο, ο Ζοσέ Μουρίνιο του έκανε δώρο ένα μπρελόκ του Conference League μαζί με το σήμα της Ρόμα, μετά τη νίκη - πρόκριση των «τζιαλορόσι» επί της Φέγενορντ.

Ο Μουρίνιο ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μαδρίτης εκείνη την εποχή και είδε τρεις παίκτες του αστοχούν από την άσπρη βούλα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι.

«Δυστυχώς, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κριστιάνο, Κακά, Σέρχιο Ράμος... τρία ολοκληρωτικά τέρατα του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, αλλά είναι και άνθρωποι. Εκείνη τη νύχτα είναι η μοναδική φορά στην καριέρα μου ως προπονητής που έκλαψα μετά από μια ήττα. Το θυμάμαι καλά. Ο Αϊτόρ Καράνκα και εγώ βρεθήκαμε μπροστά στο σπίτι μου, στο αυτοκίνητο και κλαίγαμε. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήμασταν οι καλύτεροι εκείνη τη σεζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νυν τεχνικός της Ρόμα.

Ο Μουρίνιο αργότερα αποκάλυψε στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι «Sic» ότι η ήττα από την Μπάγερν ήταν η πιο θλιβερή στιγμή της καριέρας του.

«Αν πρέπει να διαλέξω τη χειρότερη στιγμή, είναι ο αποκλεισμός από το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, χωρίς αμφιβολία, κερδίσαμε τη La Liga σπάζοντας όλα τα ρεκόρ για βαθμούς και γκολ και θα κερδίζαμε αυτόν τον τελικό, δεν έχω καμία αμφιβολία. Αυτό που ήταν πιο σκληρό για μένα ήταν ότι στην διαδικασία των πέναλτι επιλέξαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κακά και τον Σέρχιο Ράμος. Παιδιά που ήταν ψυχροί από την άσπρη βούλα και που δεν αστοχούσαν ποτέ».

Ο Μουρίνιο πλέον κυνηγά περισσότερα τρόπαια ως προπονητής της Ρόμα καθώς βρίσκεται στους ημιτελικούς του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο.