Η ατάκα του Τερίμ στον Μουρίνιο πριν αναλάβει τη Φενέρμπαχτσε

Φατίχ Τερίμ & Ζοσέ Μουρίνιο

Η ατάκα του Τερίμ στον Μουρίνιο πριν αναλάβει τη Φενέρμπαχτσε

Κώστας Τόπας 09:17 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 03.06.2024

Λίγο πριν αναλάβει τη Φενέρμπαχτσε, ο Ζοσέ Μουρίνιο συμβουλεύτηκε τον καλό του φίλο και πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο εδώ και λίγα 24ωρα αποτελεί κι επίσημα προπονητής της Φενέρμπαχτσε. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο και ο μισθός που θα πάρει «ζαλίζει», μιας και για δύο χρόνια θα λάβει σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

Ο «Special One», ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τουρκικό σύλλογο, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (02/06) στο γήπεδο της νέας του ομάδας, εκεί όπου περισσότεροι από 30.000 οπαδοί της ομάδας της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν για να τον αποθεώσουν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει τη Φενέρμπαχτσε κι ευχαρίστησε τους οπαδούς για την αγάπη που του έδειξαν: «Καλησπέρα. Πρώτα από όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας. Ένιωσα την αγάπη που δείξατε από την πρώτη στιγμή που το όνομά μου ήταν στη Φενερμπαχτσέ. Κανονικά, ένας προπονητής βλέπει την αγάπη μετά τη νίκη του, αλλά το ένιωσα ήδη για μένα.

Μου δίνει ευθύνη. Σας υπόσχομαι ότι από εδώ και πέρα, είμαι μέλος της οικογένειάς σας. Η φανέλα της Φενέρμπαχτσε είναι πλέον ένα μέρος του σώματός μου είναι ένα πάθος και ήθελα να είμαι εδώ για εσάς από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Άλι Κοτς, τα όνειρά σου είναι τα όνειρά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet», ο Μουρίνιο είναι στενός φίλος, με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκό, Φατίχ Τερίμ. Οπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, πριν πει το οριστικό «ναι» στα καναρίνια, ο 61χρονος προπονητής ρώτησε τον Τερίμ για τη Φενέρμπαχτσε.

«Πήγαινε χωρίς να το σκεφτείς», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του πρώην προπονητή των «πρασίνων», με τον Μουρίνιο να ακούει τελικά τον Τερίμ και να βάζει την υπογραφή του στη Φενέρμπαχτσε.