Τρομερός Μουρίνιο: «Κοιμάμαι στο προπονητικό για να μην χάνω χρόνο, προσπαθούν να μας σπρώξουν στην κόλαση»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου

i

PrtScr

Τρομερός Μουρίνιο: «Κοιμάμαι στο προπονητικό για να μην χάνω χρόνο, προσπαθούν να μας σπρώξουν στην κόλαση»

Κώστας Τόπας 11:01 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 27.09.2024

Γι' ακόμη μία φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο έκλεψε τις παραστάσεις με τις δηλώσεις του, μετά την πρώτη νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Europa League κόντρα στη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στις νίκες και ήταν στο ντεμπούτο του στο Europa League με τη Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα επικράτησε της βελγικής Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ με 2-1. Μια νίκη που σβήνει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Γαλατασαράι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για το «φαινόμενο Μουρίνιο», κάτι που πυροδότησε ομιλία του πρώην προπονητή των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ και Ρόμα, μεταξύ άλλων συλλόγων.

«Αυτό που αποκαλεί το φαινόμενο Μουρίνιο είναι τα τρόπαια. Δεν υπάρχουν τρόπαια για να κερδίσουμε τον Σεπτέμβριο. Πως βλέπω το αποτέλεσμα; Κέρδισα τρόπαια σε όλους τους συλλόγους στους οποίους πήγα, απλώς δεν κέρδισα στην Τότεναμ επειδή έφυγα από τον σύλλογο δύο μέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Λυπάμαι πολύ. Δεν μπορούμε να το κάνουμε τον Σεπτέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο «Special One», προτού στείλει μήνυμα στον Τύπο.

«Οι δημοσιογράφοι επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι θαυμαστές. Ίσως είστε εσείς που πρέπει να αλλάξετε, δουλεύετε πάρα πολύ. Δεν ξέρω πόσες ώρες δουλεύετε, αλλά εγώ δουλεύω τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα». Η σχέση του Μουρίνιο με τον Τύπο δεν ήταν ποτέ εύκολη, στους περισσότερους συλλόγους που έχει καθίσει στον πάγκο.

«Κοιμάμαι στο προπονητικό για να μην χάνω χρόνο. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια όμορφη πόλη, αλλά δεν ήρθα εδώ για διακοπές, ήρθα για να δουλέψω. Όλοι στον σύλλογο το κάνουν αυτό, έχουμε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον», τόνισε ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε.

«Πάντα προσπαθώ να ενσταλάξω και να εξηγώ αυτό στους ανθρώπους: Μπορεί να είμαι επιτυχημένος από καιρό σε καιρό, αλλά όταν τα πράγματα πάνε καλά δεν πας στο φεγγάρι και όταν τα πράγματα πάνε άσχημα δεν πας στην κόλαση. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Δουλεύω σκληρά και δεν πάω στο φεγγάρι, ούτε θα πάω στην κόλαση. Θέλουμε να πάμε στο φεγγάρι, αλλά είναι πολύ μακριά», είπε ο Πορτογάλος προπονητής της τουρκικής ομάδας.

«Μερικές φορές προσπαθούν να μας σπρώξουν στην κόλαση, αλλά οι άνθρωποι προσπαθούν σκληρά να μην το κάνουν. Κύπελλα Ευρώπης, λέω τα μισά, γιατί μου έκλεψαν ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο λόγος για να τα πετύχω όλα αυτά είναι ότι δουλεύω πολύ στη Φενέρμπαχτσε, δουλεύουμε πολύ εγώ και όλοι στο σύλλογο», κατέληξε.