Ο Ζοσέ Μουρίνιο «πάτησε» στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρ (vids/pics)

Ζοσέ Μουρίνιο

i

© Fenerbahçe SK

Ο Ζοσέ Μουρίνιο «πάτησε» στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρ (vids/pics)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:38 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 02.06.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και είναι έτοιμος για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε πριν από λίγα λεπτά (2/6) στην Τουρκία, με σκοπό να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τη Φενέρ με κάθε επισημότητα.

Ο σπουδαίος και πολύπειρος τεχνικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο και ο μισθός που θα πάρει μάλιστα... ζαλίζει μιας και για δύο χρόνια θα λάβει σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

Ο 62χρονος μετά την αποχώρησή του από τη Ρόμα, έμεινε μακριά από τους πάγκους, αλλά το Σάββατο μέσω ενός story στον λογαριασμό του στα social media ανακοίνωσε ότι αποκτήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε.

Θυμίζουμε πως μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τη Γαλατασαράι, τα «καναρίνια» έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Ισμαήλ Καρτάλ και μπήκαν στη νέα εποχή με τον «Special One» στο τιμόνι.

Όπως είναι λογικό, άπαντες στον σύλλογο της γειτονικής χώρας κινούνται σε ρυθμούς Μουρίνιο, γι΄ αυτό και μέσα από τα social media οι ιθύνοντες της Φενέρ πριν μερικές ώρες δημοσιοποίησαν τις ετοιμασίες για τη φιέστα υποδοχής του Πορτογάλου.

Η Φενέρμπαχτσε δημοσιοποίησε μέσα από τον λογαριασμό της, τις πρώτες στιγμές του Μουρίνιο στην Κωνσταντινούπολη, με την άφιξή του να βρίσκεται στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας.

Έφυγε αποτυχημένος από τον ΠΑΟΚ και έκλεισε τον Μουρίνιο στη Φενέρ: Ποιος είναι ο ιθύνων νους των Τούρκων

Ο «Special One», ο οποίος πλήρωσε το...μάρμαρο για την κακή πορεία της Ρόμα στη Serie A, έμεινε ελεύθερος για αρκετές εβδομάδες, ωστόσο ένα πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ έβαλε το... χεράκι του για την επιστροφή του Πορτογάλου στους πάγκους. Ο λόγος γίνεται για τον πρώην τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και νυν της Φενέρ, Μάριο Μπράνκο, ο οποίος αποτέλεσε το «κλειδί» στη συμφωνία.

Όσον αφορά τον τελευταίο, το πέρασμά του από την Τούμπα δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο ίδιος έμεινε στους Θεσσαλονικείς για δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 2020 αποχώρησε, καθώς δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο του, κυρίως με τις πωλήσεις παικτών στο εξωτερικό και τις ανανεώσεις, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η έλευση του Όλαφ Ρέμπε.

Επίσης, ο ιθύνων πλέον νους των Τούρκων, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο προβληματικό κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ εκείνο το χρονικό διάστημα, ενώ το γεγονός πως δεν είχε δική του άποψη στα μίτινγκ με τη διοίκηση και συνεχώς έριχνε την... μπάλα στην κερκίδα, αποτέλεσαν το... κερασάκι στην τούρτα για τη φυγή του.