Ο Μουρίνιο θέλει να «κλέψει» παίκτη από τον Γκουαρντιόλα για δεύτερη φορά στην καριέρα του

Ζοσέ Μουρίνιο & Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Μουρίνιο θέλει να «κλέψει» παίκτη από τον Γκουαρντιόλα για δεύτερη φορά στην καριέρα του

Κώστας Τόπας 11:35 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 25.07.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αποκτήσει στο παρελθόν μόνο έναν παίκτη από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά θα μπορούσε να συμβεί ξανά αυτό στο άμεσο μέλλον.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μόλις ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη λαμπρή προπονητική του καριέρα αναλαμβάνοντας την τουρκική Φενέρμπαχτσε, τον δέκατο διαφορετικό σύλλογο που έχει προπονήσει. Ο 61χρονος θέλει να ενισχύσει την ομάδα του και ήταν εξαιρετικά απασχολημένος στη μεταγραφική αγορά, με τους Αλάν Σεν-Μαξιμίν, Τσαγκλάρ Σογιουντσού και Γιουσέφ Εν-Νεσίρι να αποτελούν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των «καναρινιών»΄.

Αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ΜΜΕ Ντίριλις Ποστάσι, ο Ματέο Κόβατσιτς προέκυψε ως επιλογή για τη Φενέρμπαχτσε και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Μάριο Μπράνκο θα πετάξει στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα για να κάνει τις πρώτες συνομιλίες.

Υποστηρίζεται ότι ο Μπράνκο ελπίζει να έχει συνομιλίες τόσο με τον ίδιο τον Κόβατσιτς όσο και με τη Μάντσεστερ Σίτι και στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση για το αν ο σύλλογος που διαχειρίζεται ο Μουρίνιο θα προσπαθήσει να τον αποκτήσει.

Ο Κόβατσιτς υπέγραψε στη Σίτι το περασμένο καλοκαίρι με μια αλλαγή 25 εκατομμυρίων λιρών από την Τσέλσι και βοήθησε τον σύλλογο να κερδίσει άλλον έναν τίτλο στην Premier League υπό τον Γκουαρντιόλα. Έκανε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας τρεις φορές.

Έχοντας λάβει άδεια μετά τη συμμετοχή του στο Euro 2024 με την Κροατία, ο μέσος αναμένεται να είναι παρών στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους συμπαίκτες του στο πλαίσιο της περιοδείας πριν από τη σεζόν. Αυτός και ο συμπατριώτης του Γιόσκο Γκβάρντιολ πρόκειται να συμμετάσχουν ενόψει του δεύτερου αγώνα προετοιμασίας της Σίτι ενάντια στη Μίλαν το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Ο Σαμουέλ Ετό (από την Μπαρτσελόνα στην Ίντερ) είναι το μόνο άλλο παράδειγμα του Μουρίνιο που αγόρασε παίκτη από τον Γκουαρντιόλα το καλοκαίρι του 2009, όταν η ίδια η Μπαρτσελόνα υπέγραψε τον Μάξγουελ και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τη Μπάρτσα σε συμφωνία ανταλλαγής.