Το εκπληκτικό ποσό που έχει κερδίσει ο Μουρίνιο από τις έξι απολύσεις στην καριέρα του!

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Το εκπληκτικό ποσό που έχει κερδίσει ο Μουρίνιο από τις έξι απολύσεις στην καριέρα του!

Κώστας Τόπας 12:20 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 14.08.2024

Μετά την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της Ρόμα, ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει καρπωθεί με 93 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τις απολύσεις κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο απολύθηκε για έκτη φορά στην καριέρα του μετά την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της Ρόμα την Τρίτη (16/01). Ο 60χρονος προπονητής αποβλήθηκε από την ιταλική ομάδα μετά από μια απογοητευτική σεζόν που άφησε την ομάδα της Ρώμης να μαραζώνει στην ένατη θέση της Serie A

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι το συμβόλαιο του «Special One» στη Ρόμα επρόκειτο να λήξει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου και στην Ιταλία αναφέρεται ότι είχε ζητήσει νέο συμβόλαιο. Ωστόσο, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους, με τον Πορτογάλο να μετράει πλέον έξι απολύσεις στην καριέρα του, ως προπονητής.

Ο Μουρίνιο φαίνεται ότι κέρδισε περίπου 93 εκατομμύρια ευρώ (!) μόνο από απολύσεις από συλλόγους στην καριέρα του. Η Τσέλσι τον έχει πληρώσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, με τον Μουρίνιο να έχει κερδίσει 20 εκατομμύρια ευρώ όταν απολύθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το 2007 και 9,6 εκατομμύρια ευρώ μετά τη δεύτερη απόλυση του το 2015.

Του δόθηκε επίσης αποζημίωση 19 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης και σχεδόν 23 εκατομμύρια ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, λίγους μήνες αφότου είχε υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο μέχρι το 2020. Ένα άτυχο 17μηνο πέρασμα στην Τότεναμ έληξε επίσης με την απόλυση και μια υγιή αποζημίωση 17 εκατομμυρίων ευρώ. Είχε άλλα δύο χρόνια για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τα «σπιρούνια» όταν του έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Η αποζημίωση του από τη Ρόμα είναι πιθανό να είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι θα έληγε το συμβόλαιό του στο τέλος της σεζόν. Ο συνολικός αριθμός του Μουρίνιο ξεπερνά τις πληρωμές άλλων προπονητών. Ο Αντόνιο Κόντε, ο... μεγάλος αντίπαλος του Πορτογάλου, θεωρείται ότι κέρδισε περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση κατά τη διάρκεια της καριέρας του.