Το σύνδρομο της τρίτης σεζόν επαναλαμβάνεται για τον Μουρίνιο

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Intime

Το σύνδρομο της τρίτης σεζόν επαναλαμβάνεται για τον Μουρίνιο

Κώστας Τόπας 08:53 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 14.08.2024

Οι οπαδοί της Ρόμα αρχίζουν να ανησυχούν ότι ο μύθος για τον σύνδρομο της τρίτης σεζόν για τον Ζοσέ Μουρίνιο, αληθεύει...

Οι «τζιαλορόσι» βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις πέντε βαθμούς μετά από έξι παιχνίδια της Serie A. Η ήττα με 4-1 από τη Τζένοα επανέφερε το «φάντασμα» ότι οι ομάδες του Ζοσέ Μουρίνο τείνουν να πέφτουν άσχημα στην τρίτη τους χρονιά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε φύγει από την Τσέλσι με κοινή συναίνεση τον Σεπτέμβριο του 2007, λίγες μέρες μετά την τρίτη σεζόν, μετά την ένταξή του από την Πόρτο το 2004. Κερδίζοντας την Premier Leageue στις δύο πρώτες προσπάθειες, υπήρχε μόνο ένα τρόπαιο το 2006-07, αν και κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας και το Λιγκ Καπ.

Ο «Special One»  κέρδισε το τρεμπλ με την Ίντερ το 2010 και έφυγε μετά από μόλις δύο χρόνια στο «Σαν Σίρο».  Η εμπειρία του στη Ρεάλ Μαδρίτης διήρκεσε τρεις ολόκληρες σεζόν από το 2010 έως το 2013, αλλά η τρίτη θητεία ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο.

Ο Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι εκείνο το καλοκαίρι και σήκωσε ξανά το τρόπαιο της Premier League το 2015, αλλά απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, στα μέσα της τρίτης σεζόν του. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άντεξε από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018, με τη σχέση τους να διαλύεται στα μέσα της δεύτερης θητείας.

Αναγνωρισμένος ως ήρωας στη Ρόμα το 2021, οδηγώντας τους «τζιαλορόσι» στην κατάκτηση του Conference League, ο Μουρίνιο έφτασε κοντά σε μια επανάληψη το περασμένο καλοκαίρι, χάνοντας τον τελικό του Europa League στα πέναλτι από τη Σεβίλλη.

Ωστόσο, με το Financial Fair Play να δίνει πολύ λίγες επιλογές στη μεταγραφική αγορά και την ομάδα του να δείχνει όλο και πιο αδύνατη με πολλούς τραυματισμούς, οι οπαδοί της Ρόμα αρχίζουν να αναρωτιούνται αν το σύνδρομο της τρίτης σεζόν είναι αληθινό.