Αυτός είναι ο Μουζακίτης που έλαμψε και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Χρήστος Μουζακίτης - Φωτ. IMAGO

Αυτός είναι ο Μουζακίτης που έλαμψε και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:21 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 04.10.2024

Ο Κερκυραίος Χρήστος Μουζακίτης συνέβαλε τα μέγιστα στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπράγκα με 3-0, πραγματοποιώντας... ηγετική εμφάνιση. Ποιος είναι ο «Ινιέστα» των Πειραιωτών που έδωσε σόου στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Χρήστος Μουζακίτης. Ένα από τα ονόματα που θα υπάρχει δίχως αμφιβολία στις σημειώσεις των εκπροσώπων των μεγάλων κλαμπ που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (3/10) στις εξέδρες στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον αγώνα Ολυμπιακός - Μπράγκα για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Ο νεαρός μέσος, ο οποίος θα ενηλικιωθεί στις 25 Δεκέμβρη - ανήμερα και της ονομαστικής του γιορτής- πήρε φανέλα βασικού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο δεύτερο φετινό ευρωπαϊκό ματς των «ερυθρόλευκων» και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ο Βάσκος κόουτς του έπλεξε μάλιστα το εγκώμιο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Πού και πού βγαίνουν τέτοιοι παίκτες. Ο Μουζακίτης μας έχει ενθουσιάσει γιατί και στο προηγούμενο παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα. Όταν έχεις φάτσα καλού παιδιού, δεν σημαίνει ότι είσαι και αδύναμος. Έχει αυτή την συμπαθητική φυσιογνωμία, αλλά είναι και δυνατός», είπε ο 64χρονος τεχνικός για τον «Μουζα».

Ο περσινός τροπαιούχος του Youth League είχε 87% στις πάσες του στο ματς με τους Πορτογάλους, τρία κλεψίματα κι ένα επιτυχές τάκλιν, πραγματοποιώντας μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση μετά από εκείνη κόντρα στον Ατρόμητο πριν από μερικά 24ωρα, στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών.

Ο Μουζακίτης χαίρει της εμπιστοσύνης του Μεντιλίμπαρ εδώ κι αρκετούς μήνες, καθώς συμμετείχε στην προετοιμασία των Πειραιωτών και σιγά - σιγά την εξαργυρώνει. Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού με το poker face έχει ξετρελάνει και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον αποθεώνουν σε κάθε ανάρτησή του στα social media. Ένας από τους φανς του «Μουζα» είναι ο Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος τον χαρακτήρισε πρόσφατα Ινιέστα, Βέβαια, ο 17χρονος μέσος των Πειραιωτών έχει ως είδωλο τον Λούκα Μόντριτς.

Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Μουζακίτης;

Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 2006, έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα. Η πρώτη ομάδα που φόρεσε τη φανέλα της ήταν ο Ποσειδώνας Ηρακλείου Αττικής, αλλά εκεί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ήταν στον Ολυμπιακό, στου οποίου τις ακαδημίες βρίσκεται από την ηλικία των 10 ετών.

Ξεκίνησε ως τερματοφύλακας. Ένα ατύχημα όμως ήταν η αφορμή για να βγάλει τα γάντια και να αφήσει τα γκολπόστ. Όταν ήταν 7 ετών, είχε κάνει μία έξοδο σε ένα ματς και τον είχαν χτυπήσει με την τάπα στο μάτι. Μάλιστα, ήταν τόσο δυνατό το χτύπημα που δέχθηκε που υπήρχαν πιθανότητες να το χάσει. Αυτό ευτυχώς δεν συνέβη κι ο «Μουζα» συνέχισε το ποδόσφαιρο.

Σανίδα σωτηρίας από τον Ολυμπιακό, χαμένες ευκαιρίες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της UEFA
EUROPA LEAGUE

00:04 - 04.10.2024

Σανίδα σωτηρίας από τον Ολυμπιακό, χαμένες ευκαιρίες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της UEFA

Παρά το γεγονός πως είχε τις λιγότερες πιθανότητες από τους τρεις, ο Ολυμπιακός πρόσφερε 500 πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα. Αντίθετα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πέταξαν σημαντικούς πόντους, παρόλο που ήταν φαβορί στα ματς τους. Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA.

Όταν πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό το 2016 αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ - χαφ και από την Κ12 και μετά άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου όπου κι αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Την περσινή σεζόν ο 17χρονος μέσος κατέγραψε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Κ19 του Ολυμπιακού, μετρώντας 16 γκολ και 5 ασίστ, ενώ είχε και 16 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β' στη Super League 2. Φέτος, έχει ήδη καταγράψει δύο συμμετοχές με τον Ολυμπιακό....