Ο Μουζακίτης έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό - Το σόου του 17χρονου μέσου κόντρα στη Μπράγκα και η αποθέωση

Ο Χρήστος Μουζακίτης με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπράγκα

i

©Intime

Ο Μουζακίτης έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό - Το σόου του 17χρονου μέσου κόντρα στη Μπράγκα και η αποθέωση

Κώστας Τόπας 09:50 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 04.10.2024

Τι κι αν διανύει το 17ο έτος της ηλικίας του, Χρήστος Μουζακίτης απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και το με το παραπάνω στις απαιτήσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.

O Ολυμπιακός θριάμβευσε στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου επικράτησε της Μπράγκα με 3-0 για την 2η αγωνιστική του Europa League. Ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Χρήστος Μουζακίτης, ο οποίος... έγραψε χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος του αναγνώρισε αυτή την προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του αγώνα τον αποθέωσε έντονα, με τον ίδιο να χαμογελά.

«Είναι η ωραιότερη στιγμή της ζωής μου, κατάφερα να παίξω σε αυτό το γήπεδο, γεμάτο κόσμο, σε ευρωπαϊκό ματς. Δεν σκέφτηκα απολύτως τίποτα πριν τον αγώνα, είπα είναι άλλο ένα ματς», ανέφερε ο νεαρός μέσος, μιλώντας μετά το παιχνίδι με τους Πορτογάλους.

Ο νεαρός μέσος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει να καταγράφει τις πρώτες του εμφανίσεις ως βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο η πίεση που έχει να διαχειριστεί. Δεν είναι μόνο το άγχος. Ο Χρήστος Μουζακίτης δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και το με το παραπάνω στις απαιτήσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό του. Και ας διανύει το 17ο έτος της ηλικίας του.

Η νέα καλή εικόνα του 17χρονου έκανε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τον αποθεώσει στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Μπράγκα. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός σχολίασε πως ο Μουζακίτης έχει ενθουσιάσει με το παιχνίδι του, ενώ τόνισε ότι έχει χαρακτήρα.

«Που και που βγαίνουν τέτοιοι παίκτες. Ο Μουζακίτης μας έχει ενθουσιάσει γιατί και στο προηγούμενο παιχνίδι έδειξε χαρακτήρα. Όταν έχεις φάτσα καλού παιδιού, δεν σημαίνει ότι είσαι και αδύναμος. Έχει αυτή την συμπαθητική φυσιογνωμία, αλλά είναι και δυνατός», ήταν τα λόγια του Βάσκου.

Κόντρα στη Μπράγκα, ο Μουζακίτης με δύναμη και πάθος που ξεχειλίζουν βγήκε νικητής σε πολλές μονομαχίες και έτσι επιβεβαίωσε ότι το μέλλον του ανήκει. Στα 90 λεπτά όπου κι αγωνίστηκε, ο νεαρός μέσος είχε 50 επαφές με την μπάλα, 90% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, μία πάσα - κλειδί, 1/3 εύστοχες σέντρες, 3/3 μακρινές μεταβιβάσεις, 2/5 κερδισμένες μονομαχίες, ένα φάουλ, δύο κλεψίματα και μία ντρίμπλα

Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού, απέδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του και πως αποτελεί ένα από τα καλύτερα project του ελληνικού ποδοσφαίρου για το προσεχές μέλλον.