Ο Μουζακίτης και τα ρεκόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

Χρήστος Μουζακίτης

i

©Intime

Ο Μουζακίτης και τα ρεκόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:30 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 07.10.2024

Ο Χρήστος Μουζακίτης μετά τα ματς κόντρα σε Ατρόμητο και την Μπράγκα πήρε φανέλα βασικού και στο ματς με τον Παναθηναϊκό κι έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίζεται σε ντέρμπι «αιωνίων».

Ο Χρήστος Μουζακίτης είδε για τρίτο σερί ματς του Ολυμπιακού το όνομά του ανάμεσα σε αυτά της αρχικής ενδεκάδας. Ο 17χρονος μέσος έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, λίγες μέρες αργότερα έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο στον αγώνα κόντρα στην Μπράγκα και το βράδυ της Κυριακής (6/10) πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό χαφ στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι εκείνος για ακόμη μία φορά τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Ο βραχύσωμος αριστεροπόδαρος μέσος με την παρουσία του στο ντέρμπι «αιωνίων» κατέγραψε δύο ρεκόρ. Πρώτον, έγινε ο έκτος νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ντέρμπι «αιωνίων» στην Α' Εθνική και δεύτερον έγινε ο τρίτος νεότερος του Ολυμπιακού. Το απόλυτο ρεκόρ κατέχει από τις 16 Μαΐου 2021 ο Αλέξης Καλογερόπουλος (16 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών).

«Άγγιξε» το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ σε ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Χρήστος Μουζακίτης είχε μάλιστα την ευκαιρία να σκοράρει στο ΟΑΚΑ. Στο 71’ ο 17χρονος μέσος έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε, ο Ελ Κααμπί προσπάθησε να πάρει το ριμπάουντ, αλλά ο Ίνγκασον τον πρόλαβε. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Κωστούλα, αυτός έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Αν ένας από τους δύο σκόραρε θα κατέρριπτε το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ σε ντέρμπι αιωνίων για τη Super League/Α’ Εθνική, το οποίο και κρατάει από τις 16 Μαρτίου 1986, στη νίκη του Ολυμπιακού με 2-1, ο Γιώργος Βαΐτσης (όντας 18 ετών και 227 ημερών).