Επίθεση του Σβαϊνστάιγκερ στον Γκουαρδιόλα: «Εξαιτίας του χάσαμε τις αξίες μας»

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ

i

© prtscr

Επίθεση του Σβαϊνστάιγκερ στον Γκουαρδιόλα: «Εξαιτίας του χάσαμε τις αξίες μας»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:38 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.08.2024

Ο θρύλος της Μπάγερν, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, πιστεύει ότι η άφιξη του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν άλλαξε αρνητικά το γερμανικό ποδόσφαιρο.

Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, θρύλος της Εθνικής Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου, κατηγόρησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα ότι ευθύνεται για την κρίση που βιώνει το γερμανικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, πιστεύει ότι η άφιξη του Ισπανού προπονητή στη βαυαρική ομάδα άλλαξε αρνητικά το ποδόσφαιρο στη χώρα του και ότι οι ομάδες της Bundesliga δεν αποτελούν φόβο πλέον τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως στο παρελθόν.

«Όταν έφτασε στη χώρα, όλοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να παίξουμε αυτό το είδος ποδοσφαίρου επικεντρωμένοι σε σύντομες πάσες , αλλά αυτό που συνέβη στο τέλος ήταν ότι χάσαμε τις αξίες μας. Νομίζω ότι τα άλλα έθνη πάντα μας θεωρούσαν μια μαχητική ομάδα που έτρεχε πάντα μέχρι το τέλος. Χάσαμε αυτή την αρετή τα τελευταία επτά ή οκτώ χρόνια γιατί απλά το ξεχάσαμε. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο να περνάμε όμορφα την μπάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που πήρε το Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν προπονητής της Μπάγερν Μονάχου από το 2013 έως το 2016 και κατάφερε να κατακτήσει τρεις φορές την κορυφή της Bundesliga και δύο Κύπελλα Γερμανίας. Ωστόσο, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ δεν έχει και την καλύτερη γνώμη για εκείνον...