Μεγάλη έκπληξη: Κατ' αρχήν συμφωνία της Μπάγερν με τον Κομπανί!

Βενσάν Κομπανί

i

PrtScr

Μεγάλη έκπληξη: Κατ' αρχήν συμφωνία της Μπάγερν με τον Κομπανί!

Κώστας Τόπας 08:32 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 29.05.2024

Ο Βενσάν Κομπανί πρόκειται να γίνει ο αντικαταστάτης του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Στην αρχή έμοιαζε περισσότερο με αστείο παρά με φήμη, αλλά τελικά θα γίνει πραγματικότητα. Ο Βενσάν Κομπανί, στα 38 του, πρόκειται να υπογράψει στην Μπάγερν Μονάχου για να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, σύμφωνα με τον γερμανικό και αγγλικό Τύπο.

Ο Κομπανί, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό της Μπέρνλι από την Premier League αυτή τη σεζόν μόλις ένα χρόνο μετά την άνοδο, έχει ήδη καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία με την Μπάγερν. Τώρα ο γερμανικός σύλλογος πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Μπέρνλι αφού ο Βέλγος τεχνικός έχει άλλα τέσσερα χρόνια στο συμβόλαιό του.

Χωρίς τίτλο στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2013, η Μπάγερν αναζητά προπονητή αφού ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι ο Τόμας Τούχελ θα αποχωρούσε από τον πάγκο στο τέλος της σεζόν. Οι Βαυαροί υπέστησαν μια σειρά αποτυχιών στην αναζήτηση νέου προπονητή, πρώτα με τον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι θα παραμείνει στον πάγκο της Λεβερκούζεν και στη συνέχεια με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος ανανέωσε με τα «πάντσερ» έως το 2026.

Ο απρόσμενος υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν που κανείς δεν υπολόγιζε
BUNDESLIGA

11:14 - 21.05.2024

Ο απρόσμενος υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν που κανείς δεν υπολόγιζε

Η Μπάγερν συνεχίζει την έρευνα για τον αντικαταστάτη του Τόμας Τούχελ, ενόψει της νέας σεζόν. Οι Βαυαροί δεν μπορούν να βρουν προπονητή που θα δεχτεί τη θέση και στον γερμανικό Τύπο εικάζουν ένα όνομα που δεν είχε βγει μέχρι τώρα στην επιφάνεια.

Ακόμα και ο Ραλφ Ράνγκινγκ αρνήθηκε πρόταση των Βαυαρών, καθώς αποφάσισε να συνεχίσει να ηγείται της Αυστρίας μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Αντιμέτωποι με αυτές τις αρνήσεις, οι ηγέτες του Μονάχου δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τον Τούχελ για να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία. Η ιδέα της διατήρησης του Γερμανού προπονητή επανήλθε μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Αφού έπαιξε για Άντερλεχτ (2003/06), Αμβούργο (2006/08) και Μάντσεστερ Σίτι (2008/19), ο Κομπανί ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο της Άντερλεχτ το καλοκαίρι του 2019, περνώντας μια σεζόν ως παίκτης-προπονητής.

Το καλοκαίρι του 2022 ανέλαβε τα ηνία της Μπέρνλι και κέρδισε τον τίτλο της Championship το 2023. Αλλά αυτή τη σεζόν δεν κατάφερε να διατηρήσει την εξέλιξη των «κλάρετς» και τερμάτισε στην προτελευταία θέση στην Premier League, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό.

Τώρα όμως, ο Κομπανί φαίνεται πως ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην σύντομη αυτή καριέρα του στην προπονητική, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Μπάγερν.