Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπάγερν και Λεβερκούζεν (vids)

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπάγερν και Λεβερκούζεν (vids)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:28 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 28.09.2024

Το ντέρμπι της Μπάγερν με τη Λεβερκούζεν ήρθε ισόπαλο 1-1.

Το μεγάλο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής για τη Bundesliga δεν είχε νικητή.

Η Μπάγερν, η οποία είχε 16 γκολ σε τέσσερα ματς και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα φυσικά, υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν.

Οι Βαυαροί ήθελαν με νίκη ν’ αυξήσουν τη διαφορά στο +6 από την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, αλλά οι «ασπιρίνες» δεν τους το επέτρεψαν. Απέσπασαν τον βαθμό με 1-1 και έτσι είναι στο -3 με τη Λειψία να είναι η κερδισμένη…

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν στο 31’ με τον Άντριχ, αλλά η Μπάγερν απάντησε στο 39’ με γκολάρα του Πάβλοβιτς για το 1-1. Το σκορ δεν άλλαξει, η Μπάγερν έμεινε μόνη πρώτη, ωστόσο, δεν πήρε τη διαφορά που ήθελε.

Νωρίτερα, τη δύναμή της έδειξε η Λειψία.

Η ομάδα της Red Bull διέλυσε 4-0 την Άουγκσμπουργκ του Δημήτρη Γιαννούλη, ενώ η Βόλφσμπουργκ με τον Κουλιεράκη στη σύνθεσή της έχασε στο φινάλε τη νίκη κόντρα στη Στουτγκάρδη.

Θρίαμβος και πρώτη νίκη για τη Σεντ Πάουλι, η οποία με τον Μανώλη Σάλιακα βασικό έφυγε με νίκη 3-0 από την έδρα της ευρωπαίας Φράιμπουργκ.

Λειψία -Άουγκσμπουργκ 4-0

Πάρτι για τη Λειψία κόντρα στην Άουγκσμπουργκ του Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος ήταν βασικός κι αγωνίστηκε ως αριστερός φουλ μπακ.

Ο διεθνής Σλοβένος φορ Μπέντζαμιν Σέσκο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και στο 10’ άνοιξε το σκορ. Στο 15’ ο ίδιος σημείωσε το 2-0 και στο 27’ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν, αφού έχασε πένανλτι ο Γκούβελεβ. Στο 46’ ο Οπέντα σφράγισε τη νίκη της Λειψίας με το 3-0 και το 4-0 σημείωσε ο Σίμονς στο 57’.

Μάιντς – Χάιντενχαϊμ 0-2

Η Χάιντενχαϊμ προηγήθηκε στο 15’ με τον Πιέρινγκερ και στο 29’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τη Μάιντς, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χάνσε-Όλσεν. Στο 80’ έμειναν και οι φιλοξενούμενοι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντορχ, αλλά στο 86’ ο Σόπνερ κλείδωσε τη νίκη με το τελικό 2-0.

Βόλφσμπουργκ – Στουτγκάρδη 2-2

Η Βόλφσμπουργκ με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να πραγματοποιεί τη δεύτερη συμμετοχή του και πρώτη ως βασικός, υποδέχθηκε τη Στουργάρδη που παίζει στο Champions League.

Οι «λύκοι» προηγήθηκαν στο 20’ με τον Βιντ και στο 32’ ο Μιγιό αρχικά έχασε πέναλτι, αλλά στην επαναφορά ευστόχησε για το 1-1. Στο 63’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Καραζόρ και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στο 68’ έφτασαν στο 2-1 με τον Αμούρα. Στο 94’, όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον βαθμό με το γκολ του Ουντάβ.

Ο Γκέλιος το έχει ξανακάνει: Ο «ήρωας» της Athens Kallithea κόντρα στον Διαγόρα, ήταν ο εφιάλτης της Μπάγερν με τη φανέλα της Χόλσταϊν Κιλ

Ο Γκέλιος το έχει ξανακάνει: Ο «ήρωας» της Athens Kallithea κόντρα στον Διαγόρα, ήταν ο εφιάλτης της Μπάγερν με τη φανέλα της Χόλσταϊν Κιλ

Ο Γιάννης Γκέλιος με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι έστειλε την Athens Kallithea στους «16» του Κυπέλλου. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη φορά που ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει γίνει «ήρωας» στη... ρωσική ρουλέτα.

Φράιμπουργκ – Σεντ Πάουλι 0-3

Η Σεντ Πάουλι ήταν εκπληκτική στην έδρα της Φράιμπουργκ με τον Μανώλη Σάλιακα βασικό, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 77’.

Στο 12’ ο Σάαντ έκανε το 0-1 και στο 41’ η Φράιμπουργκ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού ο Γκρίφο δεν αξιοποίησε το πέναλτι. Έτσι, στο 45’ ο Αφολαγιάν πέτυχε το 2-0 κι έδωσε τεράστιο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Στο 72’ πάλι ο Σάαντ έγραψε το τελικό 3-0. Για τους γηπεδούχους ακυρώθηκαν γκολ του Λίενχαρτ στο 63’ και του Ντοάν στο 84’.

Γκλάντμπαχ-Ουνιόν Βερολίνου 1-0

Θρίλερ και στην έδρα της Γκλάντμπαχ, η οποία στο 96’ με τον Κβαντσάρα λύγισε 1-0 με την Ουνιόν Βερολίνου.