Ανακοινώθηκε επίσημα ο Βενσάν Κομπανί από την Μπάγερν Μονάχου
i

©Bayern Munich

Ανακοινώθηκε επίσημα ο Βενσάν Κομπανί από την Μπάγερν Μονάχου

Δημήτρης Χούπης 18:29 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 29.05.2024

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την απόκτηση του Βενσάν Κομπανί, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Εποχή Βενσάν Κομπανί στην Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί μετά την απόλυση του Τόμας Τούχελ, ανακοίνωσαν τον Βέλγο προπονητή, ο οποίος βρισκόταν στην Μπέρνλι, με την οποία υποβιβάστηκε από την Premier League τη φετινή σεζόν.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Κομπανί με τη γερμανική ομάδα θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Παράλληλα ο μισθός του Βέλγου θα είναι 12 εκατομμύρια τον χρόνο.

«Ανυπομονώ για τη νέα πρόκληση με την Μπάγερν. Ως προπονητής, πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ως άνθρωπος. Λατρεύω να έχω την κατοχή της μπάλας, να είμαστε δημιουργικοί και επίσης να είμαστε επιθετικοί και γενναίοι στο γήπεδο.

Πλέον ανυπομονώ στα πιο βασικά πράγματα. Να δουλεύω με τους παίκτες, να φτιάξουμε μια ομάδα. Με τη διοίκηση μαζί, θα έρθει και η επιτυχία», ήταν τα πρώτα λόγια του Βέλγου ως τεχνικός της Μπάγερν.

Ο 38χρονος ακόμα κατάφερε να ανεβάσει την Μπέρνλι στην Premier League τη σεζόν 2022-23, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της Championship. Ωστόσο η πρώτη του δουλειά ως προπονητής ήταν στην Άντερλεχτ στην οποία έκατσε τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι στη βελγική ομάδα, ο Κομπανί αποκτήθηκε ως παίκτης - προπονητής και στη συνέχεια έγινε μόνιμος τεχνικός. Όμως, δεν στα τρία χρόνια που βρέθηκε στην ομάδα των Βρυξελλών δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι.