Το «θρίλερ» της Πέμπτης: Γιατί η Μπάγερν  αποφάσισε να ταράξει τα νερά εντελώς απρόσμενα με τον Τούχελ αντί του Νάγκελσμαν

Τόμας Τούχελ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν

Το «θρίλερ» της Πέμπτης: Γιατί η Μπάγερν αποφάσισε να ταράξει τα νερά εντελώς απρόσμενα με τον Τούχελ αντί του Νάγκελσμαν

Κώστας Τσιακλής • 10:44 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 14.08.2024

Η γερμανική «Bild» αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους η Μπάγερν προχώρησε σε άμεση αλλαγή προπονητή, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να παραχωρεί τη θέση της στον Τόμας Τούχελ.

Εν μέσω της διακοπής των εθνικών ομάδων, η Μπάγερν αποφάσισε να «ταράξει» τα νερά και προχώρησε στην απόφαση να απομακρύνει τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν από την τεχνική της ηγεσία και να προσλάβει άμεσα τον πρώην τεχνικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ. Ένα δημοσίευμα της γερμανικής Bild θέλησε να ρίξει φως στην κατά τα άλλα απρόσμενη αυτή εξέλιξη και παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους οι «βαυαροί» προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρώτος λόγος είναι λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, με αποκορύφωμα αυτήν στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (19/03) κόντρα στη Λεβερκούζεν. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση η Μπάγερν ηττήθηκε με 1-2 και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας στην Bundesliga, εκεί όπου πλέον βρίσκεται η Ντόρτμουντ, με τις δύο ομάδες να «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους την επόμενη αγωνιστική.

Παράλληλα όπως αναφέρεται η Μπάγερν θέλησε να προλάβει τους ανταγωνιστές και να υπογράψει αυτή τον Τόμας Τούχελ που είχε μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Τον τελευταίο καιρό το όνομα του Γερμανού τεχνικού είχε συνδεθεί με ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τότεναμ.

Στην απόφαση της Μπάγερν ίσως έπαιξε ρόλο και το μονοπάτι του Champions League. Η ομάδα του Μονάχου θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης τη Μάντσεστερ Σίτι και αν προκριθεί θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι. Ο Τόμας Τούχελ είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή την Τσέλσι ενώ στην πορεία του για την κατάκτηση του Champions League το 2021, επικράτησε τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και της Μάντσεστερ Σίτι.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούχελ είχε περάσει στο παρελθόν και από τον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία αποτελεί το αντίπαλο δέος της Μπάγερν ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς από το να τον προσλάβει. Ο 49χρονος τεχνικός μάλιστα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στην παλιά του ομάδα στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο (01/04) στην «Αλιάνζ Αρένα».

Ο Νάγκελσμαν διετέλεσε προπονητής της Μπάγερν από τον Ιούλιο του 2021 και σε 84 αναμετρήσεις είχε απολογισμό 60 νίκες, 14 ισοπαλίες και 10 ήττες, με την ομάδα του να πετυχαίνει 255 τέρματα και να δέχεται 84. Επιπλέον οδήγησε τους «βαυαρούς» στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (2021-2022) και δύο σούπερ καπ (2021-2022,2022-2023).