«Πόλεμος» εκατομμυρίων για τον Αλφόνσο Ντέιβις

Ο Αλφόνσο Ντέιβις με τη Μπάγερν - Φωτ. IMAGO

«Πόλεμος» εκατομμυρίων για τον Αλφόνσο Ντέιβις

Κώστας Τόπας 13:13 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 19.10.2024

Οσο ο Αλφόνσο Ντέιβις δεν ανανεώνει τη συνεργασία του με τη Μπάγερν Μονάχου, τόσο τα «μεγαθήρια» της Ευρώπης διεκδικούν την υπογραφή του.

Σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες, ο Αλφόνσο Ντέιβις θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του με οποιαδήποτε ομάδα. Ο νυν παίκτης της Μπάγερν Μονάχου ολοκληρώνει το συμβόλαιό του στις 30 Ιουνίου 2025 και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει ανανέωση με τους Βαυαρούς.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλές είναι οι ομάδες που επιδιώκουν να αποκτήσουν τον Καναδό αμυντικό, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του. Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει στην pole position για την απόκτηση του παίκτη, αλλά οι «μερένχες» έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρούς ανταγωνιστές.

Μία από τις ομάδες που έχουν στο στόχαστρό τους τον Ντέιβις είναι η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Ο Ντέκο θέλησε να μάθει για τους στόχους και τις προτεραιότητες του ποδοσφαιριστή και τον θεωρεί απαραίτητη μεταγραφή για το ρόστερ των «μπλαουγκράνα». 

Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια απλή υπόθεση, τόσο λόγω των οικονομικών αιτημάτων του Καναδού όσο και λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να πάρει τον Ντέιβις. Αν η ομάδα της Μπάρτσα ποντάρει κάπου, είναι η παρουσία του Χάνσι Φλικ, με τον οποίο ο μπακ έφτασε στο καλύτερό του επίπεδο ως ποδοσφαιριστής.

Από την άλλη, από την Αγγλία επισημαίνουν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πείσει τον Ντέιβις. Αν και το πρότζεκτ των «κόκκινων διαβόλων» δεν είναι προφανώς το πιο ελκυστικό από άποψη αθλητισμού, η ομάδα του Μάντσεστερ είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή, γεγονός που τη φέρνει σε καλή θέση.

Οι οικονομικές απαιτήσεις του Ντέιβις

Όλοι αυτές οι ομάδες παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Αλφόνσο Ντέιβις. Στόχος όλων, συμπεριλαμβανομένης της Μπάγερν Μονάχου, είναι να πείσουν τον Καναδό αμυντικό. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Οι Βαυαροί του πρόσφεραν πρόταση ανανέωσης πριν από λίγους μήνες με αντάλλαγμα 14 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν, αλλά απορρίφθηκε αμέσως από τον ποδοσφαιριστή.

Ο Ντέιβις θα ζητούσε, σύμφωνα με το Sky Sports Γερμανίας, κάτι περισσότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν, κάτι που θα τον έκανε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες σε οποιαδήποτε από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν.

Ο αριστερός μπακ θέλει να εκμεταλλευτεί τη θέση του στην αγορά και θα προσπαθήσει να πάρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Στα 23 του χρόνια, ο Ντέιβις δεν έχει φτάσει ακόμα στις δυνατότητες που έβλεπαν όλοι σε αυτόν πριν από μερικά χρόνια, παρασύροντας και κάποια μυϊκά προβλήματα στην πορεία.

Παρόλα αυτά, συνεχίζει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις που τον κάνουν μοναδικό παίκτη. Η εκρηκτικότητά του, οι μύες του και ο συντονισμός του τον κάνουν έναν από τους πιο γρήγορους παίκτες στον κόσμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για έναν μπακ. Αυτή η πορεία, ωστόσο, δεν είναι η πιο παραγωγική για τον Ντέιβις.

Μέχρι στιγμής, υπό τις εντολές του Βινσέντ Κομπανί, έχει παίξει οκτώ παιχνίδια (τα έξι ως βασικός), αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να μετρήσει κάποιο γκολ ή ασίστ.