Μπάγερν σε Μπαρτσελόνα: «Δεν πωλείται ο Κίμιχ»

Τζόσουα Κίμιχ

i

©Intime

Μπάγερν σε Μπαρτσελόνα: «Δεν πωλείται ο Κίμιχ»

Κώστας Τσιακλής • 20:19 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 14.08.2024

Η Μπάγερν Μονάχου έβαλε τέλος στα όνειρα της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Τζόσουα Κίμιχ αφού της έκανε σαφές ότι ο Γερμανός μέσος δεν είναι προς πώληση.

Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζόσουα Κίμιχ και έκανε κρούση στη Μπάγερν Μονάχου ωστόσο οι «Βαυαροί» της έκοψαν την όρεξη αφού της έκαναν σαφές ότι ο Γερμανός μέσος δεν είναι προς πώληση.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους που έχουν. Την ίδια αρνητική κατάληξη όμως φαίνεται ότι θα έχει και η περίπτωση του Τζόσουα Κίμιχ.

Αυτό γιατί η Μπαρτσελόνα επιδίωξε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Γερμανού μέσου ωστόσο όπως αναφέρει η Mundo Deportivo είδε τους «Βαυαρούς» να της απαντούν ότι ο Κίμιχ δεν πωλείται σε καμία περίπτωση.

Ο Κίμιχ βρίσκεται στη Μπάγερν Μονάχου από τον Ιούλιο του 2015 και δεσμεύεται με συμβόλαιο με το σύλλογο για ακόμα δύο χρόνια. Συνολικά με τη Μπάγερν έχει καταγράψει 347 συμμετοχές, με απολογισμό 40 γκολ και 94 ασίστ. Επιπλέον έχει κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ, τρία κύπελλα και έξι σούπερ καπ Γερμανίας.

Πάντως η Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζεται να ξεπουλήσει κυριολεκτικά αφού θέλει να παραχωρήσει επτά ποδοσφαιριστές της. Μέσα στη «μαύρη λίστα» του Τόμας Τούχελ βρίσκεται τόσο ο Σάντιο Μανέ που αποκτήθηκε πέρσι από τη Λίβερπουλ, όσο και οι Λερόι Σανέ και Σερτζ Γκνάμπρι.

Επιπλέον οι «Βαυαροί» έδωσαν το πράσινο φως για να αποχωρήσουν ο τερματοφύλακας, Αλεξάντερ Νούμπελ, ο δεξιός μπακ, Μπούνα Σαρ και ο μέσος, Μάρσελ Ζάμπιτσερ. Ο τελευταίος το περασμένο εξάμηνο είχε δωθεί δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να μένουν ευχαριστημένοι από την παρουσία του.

Τέλος, προς αποχώρηση είναι και ο Μπεντζαμίν Παβάρ που αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα (λήγει το 2024). Για τον ποδοσφαιριστή φέρεται να έχουν δείξει ενδιαφέρον η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ, με τη Μπάγερν να τον κοστολογεί περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ.