Ο απίθανος λόγος για τον οποίο η Μπάγερν αποφάσισε να πουλήσει τον Ντε Λιχτ

Ο Ματέις Ντε Λιχτ με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου - Φωτ. IMAGO

Ο απίθανος λόγος για τον οποίο η Μπάγερν αποφάσισε να πουλήσει τον Ντε Λιχτ

Κώστας Τόπας 14:09 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 14.10.2024

Η Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να παραχωρήσει τον Ματέις Ντε Λιχτ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για έναν κι απίθανο λόγο...

Η Μπάγερν αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να αποχωριστεί τις υπηρεσίες του Ματέις Ντε Λιχτ που ούτως ή άλλως έχανε τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία το 2022 με την ταμπέλα ενός σταρ από τη Γιουβέντους του Τορίνο, δεν έπεισε τις δύο σεζόν που πέρασε εκεί και οι Βαυαροί τον έβγαλαν στο «σφυρί» μέχρι που υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γιατί όμως τελείωσε τόσο σύντομα η περιπέτεια του πρώην αμυντικού του Άγιαξ στη Bundesliga; Η «Daily Mail» αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους η Μπάγερν αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Όπως φαίνεται, ο Ντε Λιχτ είχε χάσει ταχύτητα και είχε γίνει ο πιο αργός από τα υπόλοιπα σέντερ μπακ της ομάδας. Ο λόγος, σύμφωνα το δημοσίευμα, είναι ότι περνούσε ώρες στο γυμναστήριο, κάτι που τον οδήγησε να αποκτήσει μυϊκή μάζα και κατά συνέπεια λιγότερη ευκινησία. 

Αγγλία: Από την παρακμή του «χουλιγκανισμού» στην άνοδο της ακροδεξιάς
PREMIER LEAGUE

13:13 - 14.10.2024

Αγγλία: Από την παρακμή του «χουλιγκανισμού» στην άνοδο της ακροδεξιάς

Τα επεισόδια έχουν μειωθεί σημαντικά στα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αγγλία, αλλά ορισμένοι χούλιγκαν παραμένουν συνδεδεμένοι με ακροδεξιές ομάδες, κρούοντας καμπάνα κινδύνου στις αρχές της Βρετανίας.

Ο Ντε Λιχτ φαινόταν πως δεν ταίριαζε στο αγωνιστικό σύστημα του νέου προπονητή της Μπάγερν, Βενσάν Κομπανί. Ενα σχέδιο που ο άλλοτε αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι θέλει να έχει στην ομάδα του γρήγορους αμυντικούς. Υπό αυτή την έννοια, ο Ουπαμεκανό και ο Κιμ είναι πιο γρήγοροι. Ανεξάρτητα από το αν οι πληροφορίες είναι αληθινές ή όχι, φαίνεται ότι, δεδομένης της έναρξης της σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ο γερμανικός σύλλογος έχει δίκιο.

Ο Ντε Λιχτ δέχεται πολλές επικρίσεις από τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων». Ακόμα κι από τους ίδιους τους συμπαίκτες του, όπως ο Χάρι Μαγκουάιρ. Το βέβαιο είναι ότι ο Ολλανδός στόπερ έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, προκειμένου να επανέλθει σε κορυφαία φόρμα...