Επανάσταση στη Μπάγερν: Προχωράει σε εκκαθάριση ρόστερ - Ποιοι τέσσερις είναι άθικτοι

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Visionhaus/Getty Images/Ideal Images

Επανάσταση στη Μπάγερν: Προχωράει σε εκκαθάριση ρόστερ - Ποιοι τέσσερις είναι άθικτοι

Κώστας Τόπας 15:30 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 14.08.2024

Η Μπάγερν Μονάχου, βαθιά «βυθισμένη» στην κρίση, θα πραγματοποιήσει εκκαθάριση του ρόστερ μετά από μία καταστροφική σεζόν, η οποία ενδέχεται να κλείσει χωρίς τίτλο εδώ και δώδεκα χρόνια.

Η Μπάγερν Μονάχου ζει έναν «εφιάλτη». Βλέποντας πως θα ολοκληρώσει την σεζόν χωρίς κάποιον τίτλο στα χέρια της, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και δώδεκα χρόνια θα προχωρήσει σε εκκαθάριση του ρόστερ, το προσεχές καλοκαίρι. Αν και ο Μαξ Έμπερλ δεν έχει φτάσει ακόμα στο κλαμπ, το όνομά του ήδη αντηχεί στην «Αλιάνζ Αρίνα». Αναμένεται να αναλάβει το ρόλο του ως ο νέος αθλητικός διευθυντής των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης από τον Μάρτιο και το καθήκον του είναι μνημειώδες. Να ξεκινήσει μια απαραίτητη διαδικασία ανανέωσης και να λάβει άβολες αποφάσεις μετά από μια εξαντλητική ανάλυση της κατάστασης.

Το πιο επείγον καθήκον είναι να αποκατασταθεί η ραχοκοκαλιά στον αγωνιστικό χώρο μετά τις αποχωρήσεις ηγετών όπως ο Νταβίντ Αλάμπα, ο Τιάγκο και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Παρά το γεγονός ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ στην άμυνα από το 2021, η Μπάγερν δεν έχει βρει ακόμη διάδοχο αντάξιο του Αλάμπα. Λείπει ο ηγέτης στο κέντρο της άμυνας. Ο Ουπαμεκανό, που αρχικά προοριζόταν για αυτόν τον ρόλο, έχει κάνει πάρα πολλά λάθη και ο Κιμ δεν είναι γεννημένος για να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Βαυαρών, αλλά ούτε και ο Ντε Λιχτ.

Στη μεσαία γραμμή, η απογοήτευση του Κίμιχ μετά την αλλαγή στην πρόσφατη ήττα από την Μπόχουμ (3-2) συνοψίζει τέλεια την κατάσταση. Φαίνεται καταβεβλημένος ως ηγέτης και χρειάζεται κάποιον να τον στηρίξει. Η πολυαναμενόμενη απόκτηση ενός μέσου, για την οποία επέμεινε τόσο πολύ ο Τούχελ το καλοκαίρι, μπορεί να είναι η απαραίτητη λύση σε αυτό το μέρος του γηπέδου. Η απουσία δημιουργικού στοιχείου από την αποχώρηση του Τιάγκο είναι επίσης βασικό καθήκον για τον Έμπερλ.

Μπροστά, ο Χάρι Κέιν θα συνεχίσει να είναι το μεγάλο στοίχημα των Βαυαρών ως σκόρερ. Έχει 25 γκολ σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά ο ρόλος του ως ηγέτης έχει επίσης περιθώρια βελτίωσης. Ανεξάρτητα από αυτό, ο Άγγλος είναι ανέγγιχτος στην Μπάγερν. Οι μόνοι παίκτες που έχουν επίσης αυτό το καθεστώς είναι οι Νόιερ, Μίλερ και Μουσιάλα, ο οποίος αναμένεται να είναι το πρόσωπο του συλλόγου τα επόμενα χρόνια. Κατά τα λοιπά, η Μπάγερν αντιμετωπίζει μια περισσότερο από απαραίτητη επανάσταση για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και ο Έμπερλ θα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την πραγματοποίησή της.

Η κατάρα του Κέιν

Με την υπογραφή του το καλοκαίρι, ο Χάρι Κέιν έφτασε στην Μπάγερν με στόχο να κατακτήσει τρόπαια. Ο Άγγλος έχει τη λύπη που δεν κέρδισε ποτέ έναν τίτλο και όταν μπήκε στον σύλλογο, πίστευαν ότι η «κατάρα» θα τελείωνε. Ωστόσο, η δοκιμασία επαναλαμβάνεται. 

Αυτή θα ήταν η κατανομή των θέσεων για το νέο format του Champions League: Η κερδισμένη Ιταλία και η χαμένη Αγγλία
CHAMPIONS LEAGUE

15:03 - 20.02.2024

Αυτή θα ήταν η κατανομή των θέσεων για το νέο format του Champions League: Η κερδισμένη Ιταλία και η χαμένη Αγγλία

Επειτα κι από το τελευταίο update της UEFA όσον αφορά το ranking των χωρών σε συλλογικό επίπεδο, η Ιταλία παραμένει πρώτη, ενώ πλέον η Αγγλία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μιας και είναι εκτός της ζώνης των δύο εξτρά εισιτηρίων που θα «μοιράσει» η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για το νέο format του Champions League.

Έκτοτε, η ομάδα έχασε τον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Λειψία, αποκλείστηκε από την Σααρμπρύκεν που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία στο Κύπελλο, είναι 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο της Bundesliga και θα μπορούσε να αποκλειστεί από το Champions League.