Καζάνι που βράζει η Μπάγερν: Η κρίση, το μέλλον του Τούχελ και η επιθυμία πρωτοκλασάτων παικτών να φύγουν

Μπάγερν

i

©Photo by Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images/Ideal images

Καζάνι που βράζει η Μπάγερν: Η κρίση, το μέλλον του Τούχελ και η επιθυμία πρωτοκλασάτων παικτών να φύγουν

Κώστας Τόπας 13:44 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 14.08.2024

Αυτή τη στιγμή η Μπάγερν είναι εκτός Κυπέλλου Γερμανίας, έχει χάσει το Σούπερ Καπ, βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν στη Bundesliga και το μέλλον της στο Champions League κινδυνεύει.

Η Μπάγερν βιώνει μια από τις πιο λεπτές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της. Δύο ήττες σε πέντε ημέρες έβαλαν στα σκοινιά τον Τόμας Τούχελ. Η ήττα από την Λεβερκούζεν (3-0) αφήνει τους Βαυαρούς πέντε βαθμούς από την κορυφή με 13 αγωνιστικές να απομένουν για την Bundesliga και το γεγονός ότι έφυγε με άδεια χέρια από τη Ρώμη, στον αγώνα απέναντι στη Λάτσιο (1-0) περιπλέκει τη συνέχειά τους στο Champions League.

Η Μπάγερν έχει ήδη χάσει δύο τίτλους αυτή τη σεζόν. Έχασε το Super Cup από τη Λειψία (0-3) στο ντεμπούτο του Χάρι Κέιν και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Γερμανίας, από την Σααρμπρίκεν (ομάδα 3ης κατηγορίας). Η απόφαση να «σκοτώσει» τον Γιούλαν Νάγκελσμαν πριν από ένα χρόνο, μετά την ήττα την Παρί στη φάση των «16» του Champions League, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί οι Βαυαροί να κέρδισαν το πρωτάθλημα χάρη στο στραβοπάτημα της Μπορούσια Ντόρτμουντ την τελευταία αγωνιστική... αλλά δεν έπεισαν .

Το μέλλον του Τούχελ

Το σερί των έντεκα διαδοχικών τίτλων στη Bundesliga, είχαν επίσης περάσει 11 χρόνια χωρίς ήττα στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League, βρίσκεται σε κίνδυνο. Ωστόσο, ο Τούχελ, σύμφωνα με τη «Bild», δεν κινδυνεύει. Τουλάχιστον προς το παρόν: O πρώην τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τσέλσι θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο κόντρα στην Μπόχουμ την Κυριακή (18/02, 18:30).

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά παλεύουμε όλοι μαζί για να προχωρήσουμε. Είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος», λέει ο Κρίστοφ Φρόιντ, αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν.

Χειρότερη από τα αποτελέσματα είναι η εικόνα. Η Μπάγερν έχει πάει δύο παιχνίδια χωρίς να σκοράρει. Επίσης δεν δημιουργεί φάσεις. Κόντρα στη Λεβερκούζεν έγραψε μόνο ένα σουτ στην εστία και κόντρα στη Λάτσιο δεν είχε ούτε μία τελική στον στόχο. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο Champions League από το 2019. Οι απώλειες των Κομάν και Ντέιβις είναι αισθητές.

Η επόμενη ημέρα της Μπάγερν

Στη Γερμανία, πάντως, υπάρχουν ήδη εικασίες για πιθανούς αντικαταστάτες του Τούχελ. Ο Κρίστιαν Φαλκk, δημοσιογράφος της Bild, επεσήμανε την επιστροφή του Χάνσι Φλικ: «Υπήρξαν ήδη συζητήσεις μεταξύ του προπονητή και του Ούλι Χένες. Ο Φλικ αισθάνεται κολακευμένος με το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, ​​αλλά παρακολουθεί στενά αυτό που κάνει η Μπάγερν», ανέφερε σε πρόσφατο tweet του.

Οι Ντε Λιχτ, Κίμιχ και Γκορέτσκα απειλούν με αποχώρηση

Tα αποδυτήρια της Μπάγερν έτοιμα να εκραγούν. Ο Τούχελ δεν έχει μεγάλη υποστήριξη.  Από τη Γερμανία επισημαίνουν ότι τρεις αστέρες, Ντε Λιχτ, Κίμιχ και Γκορέτσκα έχουν ήδη μεταφέρει στον σύλλογο την πρόθεσή τους να «αλλάξουν σκηνικό» το καλοκαίρι εάν ο Τούχελ συνεχίσει στον πάγκο. 

«Με εξέπληξε πολύ που απέρριψε αστέρια με το "Βαυαρικό DNA" κόντρα στη Λεβερκούζεν. Αν ήμουν ο Τούχελ, θα εμπιστευόμουν τους Ντε Λιχτ, Κίμιχ και Μίλερ. Αλλά όχι. Παίζει με τετράδα μπακ για ένα χρόνο και όταν η ομάδα χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια, μεταβαίνει σε σχήμα με τρία μπακ. Όλες οι αποφάσεις που πήρε ήταν λάθος», είπε ο Λόταρ Μάθαους.

Ακόμα και η «σημαία» των Βαυαρών, Τόμας Μίλερ αμφισβήτησε την απόδοση της ομάδας του απέναντι στη Λεβερκούζεν: «Όπως θα έλεγε και ο Όλιβερ Καν "εμείς οι παίκτες πρέπει να έχουμε περισσότερες "μπάλες"". Είναι καλό να νιώθουμε την πίεση, αλλά μας λείπει η ενέργεια και η ελευθερία στο παιχνίδι μας».

Υπάρχει «παλίρροια» στο Μόναχο. Θα δούμε αν θα πάρει τον Τούχελ μπροστά ή όχι...