Μπακαγιόκο: Ο χαφ που γουστάρει ο Γκατούζο!

Μπακαγιόκο: Ο χαφ που γουστάρει ο Γκατούζο!

Διονύσης Βερβελές 09:18 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός τον ήθελε και το καλοκαίρι του 2022 και θα τον δει ξανά…

Το καλοκαίρι του 2022, είχε πολλές μεταγραφές για τον Ολυμπιακό. Για όλα τα γούστα. Παίκτες που ήρθαν νωρίς, όπως ο Ζινκερνάγκελ και ο Βρσάλικο. Κινήσεις που έγιναν καθυστερημένα, Μαρσέλο, Χάμες, Μπακαμπού. Και θα είχε γίνει άλλη μία, αν δεν υπήρχε ένα λάθος από την ομάδα της Τσέλσι.

 Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τον Μπακαγιόκο, τον μέσο της Τσέλσι που είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Μίλαν. Ο ιταλικός σύλλογος δεν έδειχνε να τον υπολογίζει, πολλά έτρεξαν τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, αλλά τελικά η μετακίνησή του στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό δεν ολοκληρώθηκε. 

Το συμβόλαιο του Μπακαγιόκο με την Τσέλσι, λήγει το καλοκαίρι του 2024. Στη Μίλαν, έχει πάρει μόλις τρία ματς, είναι εκτός… κάδρου. Δεν θα μείνει εκεί, ο δανεισμός του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Και για την Τσέλσι, δεν δείχνει να υπολογίζεται. 

Ναι, είναι σίγουρα νωρίς, αλλά αν τελικά ο Ολυμπιακός προχωρήσει με τον Τζενάρο Γκατούζο στην τεχνική ηγεσία του, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τον Μπακαγιόκο! Γιατί; Ο Γάλλος μέσος, είναι ο παίκτης που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο από κάθε άλλον, ως προπονητής ο Γκατούζο

Σε 86 ματς τον είχε βάλει ο Γκατούζο και μάλιστα με δύο ομάδες! Και με τη Μίλαν, αλλά και με τη Νάπολι. Είναι αμυντικός μέσος που γουστάρει, του άρεσαν τα χαρακτηριστικά του και γι’ αυτό τον στήριξε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Σε 42 ματς τον είχε χρησιμοποιήσει ως προπονητής της Μίλαν, σε 44 ως προπονητής της Νάπολι

Προφανώς και υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά μας για να δούμε τι θα συμβεί. Και με τον Γκατούζο, αλλά και με τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού. Ο Μπακαγιόκο πάντως, δεν θα χρειαστεί να πληροφορηθεί κάτι παραπάνω. Ήξερε από πέρσι για τους Πειραιώτες, γι’ αυτό είχε πει και το «ναι». 

Και με τον Γκατούζο πιθανότατα στον πάγκο, ίσως δείχνει και πιο προσιτή μια τέτοια κίνηση. Γιατί και ο ίδιος γνωρίζει την εκτίμηση του Ιταλού προπονητή στο πρόσωπό του. Θυμίζουμε πως το θέμα Μπακαγιόκο σύμφωνα με τους Ιταλούς, είχε έρθει στο προσκήνιο και για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όχι μόνο γι’ αυτή του καλοκαιριού.