Το «who is who» του Μπακαγιόκο: Τα εκατομμύρια της Τσέλσι, η καριέρα του και η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για... restart
i

© Imago

Το «who is who» του Μπακαγιόκο: Τα εκατομμύρια της Τσέλσι, η καριέρα του και η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για... restart

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:11 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 29.08.2024

Ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο είναι έτοιμος να φορέσει τον Δικέφαλο στο στήθος και το Sportal σας παρουσιάζει το προφίλ του.

Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του όπως όλα δείχνουν ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τους πρωταθλητές Ελλάδας και αύριο Παρασκευή (30/8) αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Ο έμπειρος μέσος αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι έπειτα θα βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν είχε κάνει το... μπαμ, φορώντας τη φανέλα των Τσέλσι, Νάπολι και Μίλαν, ενώ πλέον ψάχνει ένα... restart.

Το «who is who» του Μπακαγιόκο

Ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1994 στο Παρίσι. Έχει ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού αλλά επέλεξε να αγωνιστεί με την Εθνική Γαλλίας, μετρώντας μόλις μία συμμετοχή με το εθνόσημο.

Ο ίδιος αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί και σε άλλες θέσεις, όπως ένας μέσος box to box, αποτελώντας έτσι ένα πολύτιμο εργαλείο στη φαρέτρα του κάθε προπονητή. Ο Μπακαγιόκο εντάχθηκε στην ακαδημία της Ρεν σε ηλικία 13 ετών και το 2014, η Μονακό έβγαλε από τα ταμεία της 8 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Με τους «ερυθρόλευκους» μέτρησε συνολικά 115 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 6 γκολ και 3 ασίστ. Στη συνέχεια ακολούθησε το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του. Η Τσέλσι έμεινε... γοητευμένη από τα πεπραγμένα του υψηλόσωμου (1,89μ.) Γάλλου και το καλοκαίρι του 2017 δαπάνησε το ποσό των 40 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Με τη φανέλα των «μπλε» πραγματοποίησε μόλις 43 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και δύο γκολ. Κατά τη θητεία του στην Τσέλσι, ο Μπακαγιόκο δόθηκε δανεικός σε Μίλαν (δύο φορές), Μονακό και Νάπολι, καθώς έψαχνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Στο Μιλάνο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, μέτρησε 63 εμφανίσεις και πανηγύρισε την κατάκτηση της Serie A.

Τον Ιούνιο του 2023, η Τσέλσι ανακοίνωσε πως ο ταλαντούχος χαφ έμεινε ελεύθερος, με τον Μπακαγιόκο να βρίσκει στο «στρατόπεδο» της Λοριάν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Την επόμενη σεζόν, η ομάδα της Γαλλίας υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, με τον Μπακαγιόκο να καταγράφει 21 συμμετοχές.

Η καριέρα του 30χρονου βρίσκεται σε... πτωτική πορεία, γι΄ αυτό και ο ίδιος ψάχτηκε για ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο θα τον «αναγεννήσει». Μένει να δούμε εάν στην Τούμπα βρει την Ιθάκη του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!